Zomer! Tijd dus voor circus- en straattheaterfestival De Donderdagen in Ninove

C21

Zomer! Tijd dus voor circus- en straattheaterfestival De Donderdagen in Ninove

Donderdagen_-_wild_-_credit_dan_tucker_-_1
Ingezonden foto
 
Het jaarlijkse circus-en straattheaterfestival ‘De Donderdagen’ gaat van start op donderdag 11 juli. Tien gezelschappen reizen in juli en augustus af naar Ninove. Het festival is gratis en heeft plaats in het stadscentrum én in deelgemeente Meerbeke.
 
 
Programma
 
11 juli: Orkest Bazar brengt z’n mobiel circus naar Vlaanderen Feest. Om 19.30 uur vind je hun ‘Partycar’ op de Graanmarkt.
 
18 juli: Bert & Fred brengen stuntcabaret, waarna TeaTime Company sierlijke toeren uithaalt. Vanaf 19.30 uur aan de Vuurkruisersstraat.
 
25 juli: Hirondelles valt op met een groots decor voor een theatrale modeshow. Cie Sitting Duck sluit de avond af met slapstickacrobatie. Vanaf 20 uur op het gemeenteplein in Meerbeke.
 
1 augustus: Nueveuno brengt eigentijds circus met een moderne twist op de kunst van het jongleren. Om 20 uur op de Graanmarkt.
 
8 augustus: Meisjes aan de macht bij de trapezeartiesten van Wise Fools. Hun act met ecologische boodschap vind je om 20 uur aan de Vuurkruisersstraat.
 
15 augustus: Motionhouse bouwt een ‘stedelijk bos’ van palen en gaat helemaal ‘WILD’ om 20 uur op het Niniaplein.
 
22 augustus: Het Gentse Be Flat zette eerder al De Donderdagen op z’n kop toen ze in 2019 van de Ninoofse daken sprongen. Nu zijn ze terug met ‘Bubble You’, om 20 uur aan de Vuurkruisersstraat.
 
22 augustus: Slotshow – Het Scandinavische vuurspektakel van Pyronix zorgt voor een spectaculair einde van het zomerfestival. Vanaf 21 uur (wanneer het donker wordt) op de binnenkoer van het stadhuis, Centrumlaan 100.
 
 
 
Extra’s
 
Op 11 juli vinden, naar aanleiding van de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap, extra optredens en randanimatie plaats op dezelfde locatie als De Donderdagen (Graanmarkt). Op 1 augustus kan je na De Donderdagen afzakken naar het Lovertheater (CC De Plomblom) voor een gratis folkconcert van Tom Theuns en Aurélie Dorzée. Op 8 augustus staat vanaf 15 uur wereldmarkt NinoMundo opgesteld aan de Vuurkruisersstraat, zodat je voor én na de Donderdagen kan blijven plakken. Alle info en updates vind je op www.ninove.be/de-donderdagen en op de Facebookpagina www.facebook.com/dedonderdagen.
 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 jun 2024
Marc Colpaert | 24 jun 2024

archief