Laatste artikels van Geraardsbergen

GERAARDSBERGEN - Gevarieerd aanbod van activiteiten onder de noemer ‘#GeraardsbergenLeeft’

Chrome_to1xupbccb
 

Het Lokaal Bestuur Geraardsbergen wil de komende maanden een zeer ruim en gevarieerd aanbod aan activiteiten creëren voor inwoners en bezoekers. Deze worden gebundeld onder de hashtag ‘#GeraardsbergenLeeft’ en via de verschillende communicatiekanalen van de stad aangekondigd. Soms ruim vooraf maar soms slechts enkele dagen, dit omdat men inspeelt op de weersomstandigheden en de geldende maatregelen rond Covid-19.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Burgemeester Guido De Padt overwoog een verplichting om mondmaskers te dragen in grootwarenhuizen

Acrord32_8owuftseif
 

Geconfronteerd met de vaststelling dat mondmaskers weinig gebruikt worden in grootwarenhuizen heeft burgemeester Guido De Padt enige tijd terug de vraag gesteld of hij als burgemeester de verplichting kan opleggen om er mondmaskers te dragen. Het antwoord van de algemeen directeur Veerle Alaert was negatief.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

De Lotto Belgium Tour voor vrouwen gaat van start in GALMAARDEN

Editiepajot_galmaarden_koers_3__kopie___2_
Vorig jaar reden de mannen(Tour De France) nog door het centrum van Galmaarden. - Foto Marc Colpaert
 
De Lotto Belgium Tour voor vrouwen gaat van start in Galmaarden op 13 oktober en op de derde dag is de Muur van Geraardsbergen de hoofdbrok. De beroemde kasseienheuvel wordt meerdere keren bedwongen en de finish ligt op de slotdag de Vesten. Vanwege de herziene kalender is de Lotto Belgium Tour voor vrouwen ingekort van vier naar drie dagen.  
 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Weg met de gele zakken van ILvA daar komt een extra container

Colpaert_galmaarden_vuilnis_1__kopie_
Volgend jaar verdwijnen de gele zakken uit het straatbeeld in Galmaarden en Geraardsbergen. - Foto Marc Colpaert
 

Vanaf het eerste kwartaal van 2021 zamelt ILvA restfractie in via grijze containers en verdwijnen de gele zakken in de gemeenten Galmaarden en Geraardsbergen. Zowel restfractie als GFT worden dan gewogen en je betaalt per kilogram afval. Maar laat het me toch even anders bekijken, een nieuw systeem is niet altijd een goed systeem, graag het artikel helemaal lezen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Belangrijke politieraad voor politie GERAARDSBERGEN, voorstelling jaarcijfers én aanwijzing nieuwe kandidaat korpschef

Jim_8684
 

Dinsdag was een belangrijke dag voor het politiekorps van Geraardsbergen en Lierde. Niet alleen door de voorstelling van de jaarcijfers 2019 aan de politieraad maar ook en vooral door de officiële aanwijzing van de nieuwe vrouwelijke kandidaat korpschef. Hoofdcommissaris (HCP) Patrice De Mets zal voor minstens 5 jaar het mandaat van korpschef van de zone Geraardsbergen/Lierde op zich nemen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Deurbel van belleman gestolen

Lowres
 

De stadsbelleman Pieter Pools had een stalen handbel aan zijn voordeur bevestigd waarmee bezoekers hun komst konden  aankondigen. Deze is zondagnacht van de muur gevezen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jun 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GALMAARDse begint met nieuwe dansschool in GERAARDSBERGEN

Aa_1
Rani. Ingezonden foto
Vanaf september is Geraardsbergen een kwaliteitsvolle dansschool rijker. Na vele jaren lesgeven op verschillende plekken in Vlaanderen start Rani Cromphout (25) er haar eigen dansschool We R Dancers in de spiegelzaal onder het Gaverbad. Rani Cromphout is al haar hele leven gebeten door de dansmicrobe. Op haar 5de zette ze haar eerste danspasjes.  
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jun 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Twee elektrische deelwagens voor de Geraardsbergenaar

Img_7966
 

Staat jullie tweede wagen ook de helft van de tijd stil?  Geraardsbergen biedt jullie in samenwerking met Solva voortaan een milieuvriendelijk, kostenbesparend en sociaal alternatief en laat twee elektrische deelwagens plaatsen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jun 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Nieuwe live studio’s voor Radio Mfm

Studios-mfm
 

De live studio (studio1) van Radio M fm verhuisde afgelopen weekend van Ophasselt naar Zottegem (studio2). De populaire radiozender vestigt zich hierbij in het hart van haar zendgebied dat de volledige Vlaamse Ardennen, Denderstreek en Land van Rhode bestrijkt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jun 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Brouwerij Bovenkassei brengt bierkaas uit

Img-20200605-wa0001
 

Naast hun bier T’Kaseike komt het brouwerskoppel Filip Pillet en Marissa Van Der Cruyssen in coronatijden nu ook met een in bier gerijpte kaas op de proppen. In december vorig jaar begonnen Filip en Melissa met de verkoop van hun twee biertjes: T’Kaseike blond een stevige maar frisse tripel van 8,5 graden en hun T’Kaseike donkere tripel, een robuust biertje van 7,5 graden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jun 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 23 mei 2020

archief