Laatste artikels van Geraardsbergen

C21

GERAARDSBERGEN -Eerste Lets DIGO-feest in Freinetschool de Klaproos

Foto_trekkers_voor_de_klaproos
De trekkers van LetsDigo

Op zondag 26 Mei vindt in  van 10 tot 17u  Freinetschool De Klaproos, Groteweg 240 het eerste Lets DIGO-feest plaats.

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is. Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend! “Sinds de geboorte van Lets DIGO op 30 maart ll mogen we binnenkort reeds ons 100e lid in de bloemetjes zetten !” zegt Lieve De Neef. “De vliegende start en het succes van Lets DIGO Zuid-Oost-Vlaanderen & Pajottenland vieren we graag met een eerste grote Lets DIGO-dag.”

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

Organisatoren stripfestival schenken 2215 euro ter ondersteuning van Elise die aan het CACNA 1B syndroom lijdt

_dsc6913
Stripvrienden zamelen 2215 euro in voor de actie 'Een hart voor Elise'
 

De organisatoren van het Geraardsbergse stripfestival zamelen geld in voor de behandeling van een zeldzaam syndroom. Ook  de Broederschap van het Geraardsbergs Manneken-Pis steunde deze actie.

Elise is 17 maanden oud maar kampt met een fout in haar erfelijk materiaal. De aandoening, het zogenaamde CACNA1B-syndroom, is zeer uitzonderlijk: wereldwijd zijn amper 6 andere gevallen gekend. De levensverwachting voor Elise en haar lotgenoten is helaas niet bijster groot. Een harde noot om te kraken voor de ouders en familie van de peuter.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

Wings of Memory eert bemanning gecrashte Halifax

_dsc6762_exposure
Kolonel Richard Pamplin legt krans af.
 

Zondagochtend vond op het kerkhof van Geraardsbergen een herdenkingsplechtigheid plaats ter nagedachtenis van de acht bemanningsleden van de Halifax die er zijn begraven.

In de nacht van 12 op 13 mei 1944 voerde het 426ste Royal Canadian Air Force Squadron een bombardement uit boven Leuven, waarbij ook een Engelse bommenwerper betrokken was. De Duitse nachtjagers waren zeer actief. De Messerschmitt ME110 van  Martin Drewes slaagde erin de Halifax, met rompcode "OW-M for Mother", te onderscheppen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GO atheneum GERAARDSBERGEN richt 3 nieuwe studierichtingen in binnen het veld informatica, netwerkinstallaties, applicatie en databeheer

240109-kageraardsbergen-lr-122__1_
Illustratiebeeld
 

De arbeidsmarkt zal er in de nabije toekomst ongetwijfeld anders gaan uitzien. Studenten van nu zullen later misschien een beroep uitoefenen dat nu nog niet bestaat. De verdere digitalisering van de wereld verloopt razendsnel en op die trend wil het GO! atheneum Geraardsbergen anticiperen met het aanbieden van 3 nieuwe studierichtingen in dit gebied.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

Een nieuw radiostation Radio Nova in Galmaarden

20240426_201746__kopie_
Ingezonden foto
 

In Galmaarden/Moerbeke is er sinds kort een nieuw radiostation gestart. De nieuwe radiotelg kreeg de naam  "Radio Nova". Omdat er geen mogelijkheid is om een officiële FM-licentie aan 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

3de Feest van de Korte Keten, in Stadsboerderij Hunnegem - GERAARDSBERGEN

Derde_feest_vd_korte_keten_18_05_2024
Affiche
 

Op zaterdag 18 mei e.k. gaat het 3de Feest van de Korte Keten door in de Stadsboerderij Hunnegem, met om 10u30 de inhuldiging van de SDG-wandeling in de boomgaard, door gouverneur van de 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

Willemsfonds GERAARDSBERGEN schenkt opbrengst Benefietconcert Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen aan Stop Armoede

Jvss_j4318
Willemsfonds Geraardsbergen schenkt 4.750 euro aan Stop Armoede
 

Willemsfonds Geraardsbergen haalde met de organisatie van het  Benefietconcert met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen en Emma De Quick 4.750 euro op ten voordele van  vzw Stop Armoede.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

Een volle kerk in Bever genoot van het koor Gaudicanto uit Geraardsbergen

Editie_bever_muziek_koor_2__kopie_
Een prachtige show.- Foto Marc Colpaert
 

Een volle kerk, dat is meer dan 300 personen in Bever, genoten van het koor Gaudicanto uit Geraardsbergen. De opbrengst ging naar Elise, die het CACNA1B-syndroom heeft, een fout in het erfelijk materiaal, een hart voor Elise 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Patricia Flamez wordt lijsttrekker voor Vooruit/Groen GERAARDSBERGEN

Img_20240501_165334
Het Vooruit/Groen team dat naar de verkiezingen trekt
 

Vooruit Geraardsbergen hield op 1 mei het So-Swing festival. Het werd een feest voor jong en oud. Op het programma stonden onder andere optredens van de swingende beats van Les Princes des Bois, een optreden van een trommelkorps et tot slot Peter Buekens van de GPS-band die zorgde voor voor onvervalste meezingers. Om de dag af te sluitenwerd er gedanst op de muziek van DJ Peter.

Tussen al het feestgedruis werden ook de kandidaten die in oktober aan de gemeenteraadsverkiezingen zullen deelnemen voorgesteld en werd het partijprogramma bekend gemaakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mei 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

Wil team GERAARDSBERGEN de kiezers een rad voor hun ogen draaien?

271711269_287625770052661_433166448234950980_n
Emma Van der Maelen
 

Vooruit en Groen Geraardsbergen hebben steeds duidelijke taal gesproken als het over het Kwartier van de toekomst gaat: deze heeft geen plaats in Geraardsbergen. Elke gemeenteraad, elk informatiemoment en elke gelegenheid hebben we onze bezorgdheden geuit over de komst van een kazerne in de Godsbergkouter of elders in Geraardsbergen. Elke keer botsten we tegen het standpunt van Open VLD en CD&V (team Geraardsbergen) dat de kazerne belangrijk was voor de toekomst én de tewerkstelling van Geraardsbergen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mei 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief