GERAARDSBERGEN wint de Oost-Vlaamse GoeBezig-prijs!

C21

GERAARDSBERGEN wint de Oost-Vlaamse GoeBezig-prijs!

Img_3970
Ingezonden foto
 

De vzw Oost-Vlaamse Dorpsbelangen reikte op 22 maart 2014 haar eerste GoeBezig prijs uit aan een lokale overheid die de aandacht voor de dorpen en participatie hoog in het vaandel draagt.

Geraardsbergen stelde zich kandidaat en won uit 9 ingediende kandidaturen de prestigieuze prijs. De jury loofde de inspanningen die de Oudenbergstad in de voorbije jaren al heeft gedaan op het vlak van het voeren van een sterk uitgebreid participatiebeleid. Burgemeester Guido De Padt -die het participatiebeleid onder zijn bevoegdheid heeft- en participatieambtenaar Steff De Vos namen de prijs in ontvangst tijdens een bijeenkomst in Destelbergen.
 
Burgemeester Guido De Padt wees erop dat deze erkenning als eerbetoon mocht worden gezien aan de talloze vrijwilligers die nu al hun schouders zetten onder dorpsraden en bewonersplatforms. Zij zijn het die ervoor zorgen dat er in de deelgemeenten “leven in de brouwerij” is gekomen en zij zijn het die als tussenorgaan de belangen van de dorpelingen verdedigen naar het stadsbestuur toe. Hij bedankte hen dan ook uitdrukkelijk, maar benadrukte dat deze prijs geen eindpunt is. De bedoeling is immers om in élke deelgemeente een dorpsraad op te richten die een volwaardige participatiekanaal van de stad zal worden. Nu zijn er al dorpsraden in Waarbeke, Zarlardinge, Grimminge, Den Achterhoek, Viane, Moerbeke, Ophasselt en Zandbergen. In Viane is er tevens nog “Viane Viert” dat voor de organisatie van de kermis zorgt.Ook de participatieambtenaar werd in de hulde van de burgemeester betrokken. Wie interesse heeft kan zich altijd aanmelden via samenleving@geraardsbergen.be
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 31 mei 2024

archief