GERAARDSBERGEN - Leerlingen KA worden ‘makers’ tijdens workshop 3D-printing

C21

GERAARDSBERGEN - Leerlingen KA worden ‘makers’ tijdens workshop 3D-printing

Dsc01242
Foto: © Jimmy GODAERT
 

Op maandag maakten de leerlingen van 5 elektromechanica van het KA Geraardsbergen in het ‘FabLab’ van Hogeschool Gent kennis met 3D-printing. De vijfdejaars doorliepen tijdens deze boeiende dag de verschillende stappen van het 3D-printen: het tekenen van een printstuk, het voorbereiden voor de printer, het opstarten van de printer met materiaalwissel, tot en met het afwerken van het printmodel.

De 3D-printers waarmee de jongeren aan de slag konden, werken net als een inktjet printer via een methode die bekend staat als ‘material extrusion’. Hierbij wordt het materiaal vanuit een printerkop laag voor laag opgebouwd. Doordat 3D-printers heel kleine aanpassingen kunnen doen, is maatwerk mogelijk. Zo ontwierpen de scholieren hun eigen sleutelhanger. Het is ook perfect mogelijk om een autostuur naar eigen voorkeur te printen of om je eigen legodoos samen te stellen met die stukken die je wenst.
Na het volgen van deze fascinerende workshop waren de leerlingen van elektromechanica het erover eens dat 3D-printen de toekomst is. Hun begeleidende leerkracht wiskunde, mevr. Freya Impens, had op haar beurt vooral aandacht voor het lokaal ontwerpen, produceren en consumeren. Eenmaal het 3D-printen verfijnd wordt, zullen alle facetten van een productieproces, van het ontwerp tot de productie in dezelfde stad kunnen plaatsvinden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief