Mathias De Vulder van het KA GERAARDSBERGEN wint prestigieuze techniekprijs

C21

Mathias De Vulder van het KA GERAARDSBERGEN wint prestigieuze techniekprijs

_dsc7641
Foto: © Jimmy Godaert
 

Op donderdag vond in de Eskimofabriek in Gent voor de achtste keer de Technologicabeurs plaats. Op dit evenement, georganiseerd door het Regionaal Technologisch Centrum (RTC) Oost-Vlaanderen en partners, wordt jaarlijks een prijs uitgereikt voor het meest verdienstelijke en innovatieve eindwerk (GiP) uit het technisch en beroepsonderwijs.

Dit jaar ging Mathias De Vulder met de overwinning aan de haal. De leerling, die aan het KA Geraardsbergen het zesde jaar Elektromechanica volgt, werd bekroond voor zijn project “Solar Drinkbak”. Hij creëerde een automatisch hervulbare drinktrog voor koeien, aangestuurd door zonne-energie. De gespecialiseerde jury noemde zijn eindwerk “origineel, creatief en met toekomstvisie”. Een trotse Mathias was in de wolken met zijn prijs: “Ik had het helemaal niet verwacht, maar ben erg blij met de erkenning. Ik ben voor dit project vanuit niets vertrokken, maar het eindresultaat is helemaal zoals ik gehoopt had. Mijn creatie wordt zelfs al gebruikt op het veebedrijf van mijn ouders”.
Mathias werd beloond met een gesofisticeerde werkkoffer, een dopsleutelset en een inbussleutelset. Ook de school mocht gloednieuw didactisch materiaal in ontvangst nemen. Mathias werd overigens stevig gebeten door de technologiemicrobe: volgend jaar bouwt hij zijn talenten verder uit in een studie Landbouwmechanisatie aan de Thomas More Hogeschool.
De visie van Technologica sluit nauw aan bij die van het KA. Ook het Atheneum zet zich ten volle in om de zogenaamde “STEM-opleidingen” (technisch-wetenschappelijke richtingen) te promoten. In dit kader richt de school vanaf 2014-2015 de nieuwe richtingen Techniek-wetenschappen (vanaf 3 TSO) en Industriële ICT (vanaf 5 TSO) in. Ook in andere opleidingen (zoals Wetenschappen-wiskunde) wordt het aanbod vernieuwd: in de modules “STEM-Science” en “STEM-Engineering” worden de leerlingen warm gemaakt voor technische en wetenschappelijke vervolgstudies en jobs.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024
Jimmy GODAERT | 24 feb 2024

archief