MOERBEKE- Fanfare stelt nieuw majorettenkorps voor

C21 Css

MOERBEKE- Fanfare stelt nieuw majorettenkorps voor

_dsc8624
Foto: © Jimmy Godaert
 

De Koninklijke Harmonie “Trouw aan Kunst” uit Moerbeke heeft een nieuw majorettekorps, de M-Stars. Zondag was er naar aanleiding van Kermis Moerbeke een optocht door het dorp en gaf de Harmonie een kort concert op het Moerbekeplein, waarbij ook de M-Stars hun nieuwe danspasjes demonstreerden.

In de jaren tachtig/negentig van vorige eeuw had de Harmonie (toen nog fanfare) al een mooie groep majorettes, de Camelia’s, maar door allerlei ontwikkelingen en de opkomst van verschillende nieuwe dansgroepen en –verenigingen werd het steeds moeilijker om dit in stand te houden en werd er besloten om te stoppen met deze afdeling.
Nu, een goede 20 jaar later, werd het idee geopperd om deze majorettes nog eens samen te brengen naar aanleiding van het afgelopen Retroconcert van de Harmonie; “Back to the 80’s”.
De meisjes van weleer, nu de bevallige dames, zagen dit meteen zitten en vormden onder leiding van Renata De Schuyteneer een mooie groep, samen met hun dochters. Oorspronkelijk was dit bedoeld als éénmalige act voor het concert maar dit viel zodanig in de smaak bij iedereen dat er besloten werd om er mee door te gaan.
Een nieuwe lichting enthousiaste meisjes kwam de groep nog vervoegen en er werd enkele maanden heel hard geoefend. Om modern en trendy te zijn moest er een nieuwe naam en een nieuwe outfit gezocht worden. En dat vonden ze. De Harmonie is nu dus terug de trotse bezitter van het vernieuwd majorettekorps: de “M-Stars”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief