OCMW-raad keurt nieuwe definitie goed voor woonzorgcentra : ‘Inwoner van de stad‘ na 50 jaar verblijf in GERAARDSBERGEN

C21

OCMW-raad keurt nieuwe definitie goed voor woonzorgcentra : ‘Inwoner van de stad‘ na 50 jaar verblijf in GERAARDSBERGEN

Logo_copy

Voor het verblijf in een woonzorgcentrum van het OCMW van Geraardsbergen bestaan vandaag twee tarieven. Wie niet in de stad woont, betaalt een hogere dagprijs. “Om een mogelijke discriminatie te  voorkomen wordt, iedereen die tijdens zijn leven vijftig jaar in Geraardsbergen heeft gewoond, beschouwd als een inwoner van de stad”, zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau.

Op het ogenblik van de opname  in het woonzorgcentrum De Populier of Denderoord wordt nagegaan of de bejaarde al dan niet een inwoner is van Geraardsbergen. En wie niet in de stad woont, betaalt een hoger tarief.

“In sommige gevallen betalen bejaarden ten onrechte dat hogere tarief”, zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau. “Dat geldt bijvoorbeeld voor iemand die hier is geboren en getogen, maar gaat inwonen bij een van zijn kinderen alvorens de stap te doen naar het woonzorgcentrum.” Om een mogelijke discriminatie uit de weg te ruimen heeft de OCMW-raad een nieuwe definitie goedgekeurd van het begrip ‘inwoner van Geraardsbergen‘. Wie vanaf 1 januari 2015 tijdens zijn leven minimaal vijftig jaar in Geraardsbergen heeft gewoond, wordt bij de opname in een woonzorgcentrum beschouwd als een inwoner van de stad en betaalt het gewone tarief.

De nieuwe regeling vangt aan op 1 januari 2015 en geldt ook voor de bewoners die nu al in het woonzorgcentrum verblijven.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024
Jimmy GODAERT | 24 feb 2024

archief