Eerste GERAARDSBERGSE cultuurprijzen uitgereikt

C21

Eerste GERAARDSBERGSE cultuurprijzen uitgereikt

Winnaars-cultuurprijs-2014
Foto: © Jimmy Godaert
 

De Cultuurprijs werd dit jaar in het leven geroepen door de stedelijke Cultuurraad.. Met deze prijs  willen ze personen of verenigingen belonen die zich op sociocultureel vlak uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt.

De winnaars van de Cultuurprijs werden uiteindelijk geen verrassing, want het gaat om personen en verenigingen die al langer cultureel actief zijn.

In de categorie ‘individuele personen’ ging de award naar het echtpaar Herman en Greta Merckaert van het werktuigenmuseum ‘t Aloam, het in Viane dat gevestigd is de gerestaureerde Mertensmolen.

De Cultuurprijs voor de verenigingen ging naar Garamondi Teater. Dit gezelschap brengt al meer dan dertig jaar vernieuwend toneel op de planken.

In de categorie ‘cultuurvrijwilliger’ werd ook iemand van een toneelvereniging winnaar: Willy Danneels, de opperdeken van de Koninklijke Rederijkerskamer Sint-Pieter Vreugd en Deugd. De kamer werd opgericht in 1476 en is de oudste toneelvereniging van de stad.

Christophe Byl werd laureaat ‘buiten categorie’. Hij is de vuurwerkmaker die in China winnaar werd van een internationaal hoogstaand vuurwerkfestival. Byl zorgt elk jaar ook voor het kermisvuurwerk in Geraardsbergen en dat kan steeds op heel wat positieve weerklank rekenen.

Byl en de andere laureaten kregen hun prijs uit handen van Marc Van Laere, voorzitter van de Cultuurraad en Kristin Vangeyte, schepen van Cultuur.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief