GERAARDSBERGEN - Wezen-Vrienden B winnen testwedstrijd voor eventuele promotie mrt 81-78

C21

GERAARDSBERGEN - Wezen-Vrienden B winnen testwedstrijd voor eventuele promotie mrt 81-78

20141213wezenvriendenb
Ingezonden foto
 

In De Witte Molen in Sint-Niklaas stonden de Wezen-Vrienden en Zulte tegenover elkaar voor een duel dat een eventueel bijkomende stijger naar tweede provinciale moest aanduiden.

De Wezen gingen van start met Bart Vandervoort, Vincent Thesin, Ahmed Chaouch, Robin en Sven Collyns. Bij Zulte begonnen Matthias Van Driessche, Senne Boerjan, Tim Van Rossom, Gregory Loontjens en Thijs De Winter aan de wedstrijd.

Sven Collyns bracht de Geraardsbergenaars op voorsprong, maar met punten van Thijs De Winter en Gregory Loontjes nam Zulte toch een goeie start: 2-7. Met een driepunter van Ahmed Chaouch en de steun van Vincent Thesin kwamen de Wezen langszij: 9-9. Gregory Loontjes (Zulte) en Bart Vandervoort (Wezen-Vrienden) scoorden op afstandshots, maar daarna konden de Wezen met o.m. een bom van Ahmed Chaouch en korven van Vincent Thesin en Jens Van Schel op het einde van het eerste quarter een voorsprong opbouwen: 27-23.

In het begin van het tweede quarter konden Robin Tresignie en Sven Collyns het verschil opvoeren tot 9 punten: 32-23. Zulte reageerde met punten van Tim Van Rossom, Senne Boerjan en Gregory Loontjens en kwam zo terug op gelijke hoogte: 35-35. Net voor de rust zorgden Ruben Rateau, Robin Tresignie, Jens Van Schel en Bart Vandervoort terug voor een bonus van 6 punten: 43-37.

In het begin van het derde quarter liepen de Wezen, met o.m. driepunters van Dries Vandervoort en Ahmed Chaouch verder uit: 52-41. Met korven van Jens Van Schel, Ahmed Chaouch, Vincent Thesin, Robin Tresignie en Sven Collyns werd het verschil zelfs opgedreven tot 16 punten: 66-50.

De enige opdracht voor de Wezen-Vrienden was om deze voorsprong in het vierde quarter niet meer uit handen te geven. In de beginfase zorgden Bart en Dries Vandervoort, Ruben Rateau en Jens Van Schel zelfs voor een verschil van 19 punten: 72-53. Bij de Oudenbergploeg moest Robin Collyns naar de kant met 5 fouten. De Wezen kregen in de slotfase echter problemen met het plotseling zeer agressieve spel van de tegenstrevers. Niettegenstaande dat Frederik Geerts met 5 fouten naar de kant, moest brachten Thijs De Winter, Gregory Loontjens en Tim Van Rossem de Zultenaren dichterbij: 74-66. Zelfs nadat topschutter Gregory Loontjens met 5 fouten naar de kant moest, ging Zulte door op zijn elan. Met o.m. een driepunter van Tim Van Rossom, en korven van Senne Boerjan en Jonas Delbode naderde men in de slotminuut tot op 2 punten: 77-75. De spanning was plotseling te snijden in de Sint-Niklaase Witte Molen. Robin Tresignie zorgde terug voor een verschil van 4 punten: 79-75. Zulte reageerde echter met een afstandshot van Brecht De Munck: 79-78. Vijf seconden voor tijd kon Sven Collyns uiteindelijk, van op de vrijworplijn, de overwinning voor Wezen-Vrienden veilig stellen: 81-78.

Wezen-Vrienden: Ahmed Chaouch (22 punten); Jens Van Schel (11 punten); Robin Tresignie (11 punten); Dries Vandervoort (11 punten); Vincent Thesin (8 punten); Sven Collyns (7 punten); Bart Vandervoort (6 punten); Ruben Rateau (4 punten); Robin Collyns (1 punt).

Zulte ID recruitment: Gregory Loontjens (31 punten); Thijs De Winter (12 punten); Denne Boerjan (8 punten); Frederik Geerts (8 punten); Tim Van Rossom (8 punten); Brecht De Munck (5 punten); Gilles Brochez (4 punten); Jonas Delbode (2 punten).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 21 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 16 feb 2024

archief