GERAARDSBERGEN - Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis organiseert een infoavond hartproblemen op 19 November

C21

GERAARDSBERGEN - Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis organiseert een infoavond hartproblemen op 19 November

Editiepajot_ingezonden_algemeen_stedelijk_ziekenhuis_geraardsbergen

Om zijn huidige en toekomstige patiënten nog beter te informeren organiseert de dienst cardiologie van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (campus Geraardsbergen) op donderdag 19 november 2015 een gratis infoavond rond hartproblemen.

 

Binnen de specialiteit inwendige ziekten heeft de richting cardiologie de laatste twintig jaar een spectaculaire vlucht genomen. Op basis van de kennis en met behulp van nieuwe technieken is er een vooruitgang geboekt in de verschillende domeinen van het hart. De oorzaken van hartfalen zijn gekend  en de behandeling is geëvolueerd naar een meer efficiënte aanpak.  Sedert de opkomst van ‘de stent’ alsook de evolutie binnen  de hartchirurgie is de prognose van de  infarctpatiënt er duidelijk op vooruit gegaan. Ook in het  domein van de ritmestoornissen is de kennis en de behandeling de laatste tien jaar grondig gewijzigd. Naast de pacemakers zijn ablaties routinebehandelingen geworden.

 

 Tijdens de infoavond worden de verschillende domeinen binnen de cardiologie aangekaart met bespreking van de verschillende behandelingsmethodes en een uiteenzetting over de belangrijkste cardiale risicofactoren.  Wat zijn de oorzaken van hartklachten? Hoe kunnen deze verholpen worden?  Welke behandelingen zijn noodzakelijk?  Op deze en nog meer vragen trachten we u een oplossing te bieden. Iedereen welkom!

 

Praktisch

  • Koetshuis, Abdijstraat 10, Geraardsbergen om 20u
  • Inschrijven is gratis en kan tot 16/11/’15 via Katrien Vangeyte (PR Manager Medische Staf):
  • E-mail: katrien.vangeyte@asz.be of telefonisch 053 76 68 97
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2015
Jimmy Godaert
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief