GERAARDSBERGEN - Willy Naessens Group investeert in prefabbetonfabriek Concreton

C21

GERAARDSBERGEN - Willy Naessens Group investeert in prefabbetonfabriek Concreton

0007
 

Willy Naessens Group investeert in prefabbetonfabriek Concreton Willy Naessens Group blijft investeren, zo ook in één van hun 11 preffabbetonfabrieken Concreton te Geraardsbergen.

 

Burgemeester Guido De Padt, stadssecretaris Veerle Alaert en schepen Veronique Fontaine kregen vandaag een persoonlijke rondleiding bij Concreton. Voorzitter Willy Naessens, CEO Dirk Deroose en Plant Manager Lisen Kockelberg stelden met trots de uitbreiding aan hen voor.

 

“Stilstaan is achteruitgaan”, lacht Plant Manager Lisen Kockelberg. “De bestaande stockageplaats werd volledig gemoderniseerd met elektrische rolbruggen om de steeds langer wordende stukken te kunnen blijven manipuleren op een ergonomische en veilige manier. De bestaande methodiek met vervuilende dieselheftrucks was niet langer wenselijk. We hebben nieuwe grondstofbunkers voor stockage van 800 ton materiaal, een nieuw labo en een nieuw onderhoudslokaal. De hoogspanningscabine werd vernieuwd, een nieuwe transformator werd geplaatst en het nieuwe magazijn met 350 palletplaatsen werd volledig heringericht.”

 

“Het volledige investeringsprogramma kost 4 miljoen euro en wordt op 12 maanden gerealiseerd. Je moet je als ondernemer voortdurend afvragen of de productieprocessen niet verbeterd kunnen worden, of we niet aan efficiëntie kunnen winnen, want dat kan je overal en daarvan is ook Concreton een mooi voorbeeld”, vertelt CEO Dirk Deroose.

 

Hij heeft het over de automatische positiebepaling van de stock door middel van scanners, gekoppeld aan laadbonnen, waardoor ook semiautomatisch laden mogelijk wordt. Er is ook een nieuwe kanteltrechter met verticale opvoerband waardoor chauffeurs niet meer hoeven te wachten nadat ze hun materiaal hebben gelost en er is een weegwagen om de verschillende betonmengsels nog perfecter te kunnen doseren.

 

“Met dit investeringsplan is het ook mogelijk om de bestaande werkgelegenheid in Geraardsbergen te behouden, wat we alleen maar kunnen toejuichen”, vult Dirk Deroose nog aan. Uiteraard wordt ook het milieu niet vergeten. Zo wordt, door deze investeringen, het bestaande wagenpark uitgedund, de geluidsemissie wordt een pak lager omdat er nu elektrische rolbruggen zijn waar vroeger dieselheftrucks reden en last but not least wordt er dit najaar nog groenaanplanting voorzien zowel richting spoorweg als richting woonwijk.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 okt 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief