GERAARDSBERGEN - Lions organiseerden voor de 33ste maal een wedstrijd tweede taal

C21

GERAARDSBERGEN - Lions organiseerden voor de 33ste maal een wedstrijd tweede taal

Dsc00671
 

Voor de 33ste keer werd de “Wedstrijd 2de taal Jordaan De Keyser” georganiseerd. Deze wedstrijd wordt door de Lions Clubs van Geraardsbergen en Lessinses – Ath ingericht.

 

Dit jaar vond de wedstrijd plaats in het schitterende domein “Collège de la Berlière”  in Houtaing.

 

Niettegenstaande de locatie en het thuisvoordeel voor onze Waalse vrienden waren de Vlaamse deelnemers dubbel in aantal aanwezig. De 20 deelnemers dienden een opstel te schrijven zonder gebruik van woordenboek of sociale media, over: de gevolgen van de Brexit op hun persoonlijk leven, organisatie van klimaatbetogingen binnen de schooluren of de wereldwijde impact van de branden in het Amazonewoud.

 

Na het schriftelijk gedeelte volgde er een gesprek met de leerlingen. De clubleden gingen in gesprek met de deelnemers. De wedstrijd verliep op een hoog niveau en in de aansluitende proclamatie kregen alle deelnemers hun welverdiende prijs. Alle deelnemers ontvingen – een boek in de andere landstaal en een geldprijs tussen € 25 en € 150.

 

Voor de deelnemer die stamt uit een zuiver ééntalig milieu (niet opgevoed in beide landstalen) werd een “speciale prijs” uitgereikt: voor de Vlaamse deelnemer een jaarabonnement op ‘Le Vif L’express’ met een waarde € 300 en voor de Waalse laureaat een jaarabonnement op ‘Knack’ ook ter waarde van € 300.

 

Voor de Vlamingen won Cauwelier Camille  van het St. Catharinacollege en ging de speciale prijs naar Amien Lieven van het KA Geraardsbergen.

 

Voor de Walen was Grodent Stéphane van het Collège La Berlière de beste en ging de speciale prijs naar Lambert Morgane van dezelfde school.

 

In het slotwoord onderstreepte voorzitter Gino Van Nieuwenhove in een beklijvend woordje het belang van taalkennis, hierbij bijgetreden door zijn collega van LC Lessines-Ath en de burgemeester van Ath, eveneens een Lionsclublid. “We blikken opnieuw terug op een zeer vriendschappelijke en constructieve samenwerking tussen onze beide Lionsclubs, die het belang van de tweede taal verder wensen te benadrukken.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief