Kinderen baas bij de familieboerderij Den Ighemkouter

C21

Kinderen baas bij de familieboerderij Den Ighemkouter

20210413_145202
Het vakantiekamp op boerderij Den Ighemkouter is een voltreffer
 

Onder het motto ‘kinderen baas’  organiseert de Geraardsbergse familieboerderij Den Ighemkouter leuke buitenactiviteiten en workshops waarbij de kinderen er spelenderwijs alle facetten vanhet boerenleven ontdekken. Het vakantiekamp voor jongeren is een voltreffer.  “Ze bloeien hier echt open”, zegt boerin Mieke Vander Schueren. “Sommige kinderen komen hier al jaren, voor anderen is het een ontdekking. We stellen wel vast dat de mensen in coronatijden meer dan ooit zoeken naar buitenactiviteiten”

Den Ighemkouter is een gemengd landbouwbedrijf dat gerund wordt door mama Regina en haar kinderen Mieke en Pieter Vander Schueren. Sinds 2014 organiseren ze hier ook activiteiten zoals verjaardagsfeestjes en gezinsbezoeken waarbij ouders en kinderen actief deelnemen aan het boerderijleven. Daarnaast stelt de familie haar hoeve dus ook open voor vakantiekampen voor kinderen van 2,5 tot 14 jaar. Ze zorgen voor een leuk en gevarieerd aanbod met creatieve workshops, spelletjes en verschillende landbouwactiviteiten.

“Sommige jongeren komen hier al jaren, voor anderen is het iets helemaal nieuw. We stellen wel vast dat de mensen deze coronaperiode meer dan ooit zoeken naar buitenactiviteiten. Die kunnen wij hier dus volop aanbieden, uiteraard rekening houdend met de coronavoorschriften. We werken in bubbels en staat hygiëne voorop.”

Voor de familie Vander Schueren komen de vakantiekampen bovenop het vele werk op de boerderij. “Maar we doen het heel graag”, zegt Mieke nog. “Het is ook een mooie en ongedwongen promotie van ons beroep, al willen we vooral de kinderen een leuke dag bezorgen. Ze bloeien hier echt open.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 24 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 16 feb 2024

archief