GERAARDSBERGEN - Vernieuwd kruispunt in Onkerzelestraat officieel geopend

C21

GERAARDSBERGEN - Vernieuwd kruispunt in Onkerzelestraat officieel geopend

187165893_10218440916229783_3796337972942368638_n
Kinderen basisschool De Springplank fleuren het vernieuwde kruispunt op
 

Vorige maand werd het kruispunt van de Onkerzelestraat met de Kampstraat in Onkerzele heraangelegd. Leerlingen van de nabijgelegen basisschool De Springplank hebben tijdens de officiele opening ervan het opgefleurd met plantjes.

De plastieken constructie en het verhoogde platform die al enkele jaren dienst deden om de rijrichting te bepalen werden weggehaald en vervangen door een duurzame oplossing. De rijbaan van de Onkerzelestraat naar het kruispunt toe werd versmald, het voetpad aan de bovenkant van de Kampstraat werd verbreed, en er kwamen fietssuggestiestroken.

“Zowel basisschool De Springplank, de buitenschoolse opvang De Speeldoos, de KSA, de als de vrijwillgers van de parochiezaal als de fietskerk vinden het nieuwe kruispunt een grote verbetering voor deze buurt." , klinkt het.

Onder het goedkeurend oog van een delegatie van het stadsbestuur, de Onkerzeelse dorpsraad en de vrijwilligers van de fietskerk gingen de kinderen van De Springplank aan de slag. Driehonderd plantjes werden rondom het kruispunt de grond ingestopt zodat de omgeving er voortaan heel fleurig zal bijliggen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 10 dec 2021

archief