Volledig veilige fietsverbinding tussen Zarlardinge en GERAARDSBERGEN

C21

Volledig veilige fietsverbinding tussen Zarlardinge en GERAARDSBERGEN

A_alosweg
Ingezonden foto
 

De voorbije dagen werd halfverharding met tractorsluizen aangebracht op de losweg Hogeweg-Molen (Zarlardinge-Overboelare). Sommige vinden dat al een hele prestatie maar het is ook niet meer dan een ‘stukje’ oplossing. Want  dergelijke ‘aanpak  van stukjes weg’ zal onmogelijk zijn in het lucht-, water- en autoverkeer.

Fietsers en stappers hebben gewoon recht op ononderbroken veilige trajecten van  voetpaden(in woonstraten), voetwegen, en fietspaden.  En dat kan voor het grootste deel op tracés van bestaande, soms belemmerde wegen.

Voor fietsers staan we gewoon voor vrij liggende fietspaden en wettelijk beschermde fietsstraten. Alle 15 deelgemeenten kunnen verbonden worden via  de oost-west verbinding (Denderjaagpad) en noord-zuid fietspad (Ophasselt-Viane).  Dorpen als Zarlardinge, Smeerebbe-Vloerzegem, Waarbeke, Nieuwenhove.. vragen een nieuwe fiets-verbinding, grotendeels op bestaande  (trage)wegen .

Ons voorstel voor de verbinding Zarlardinge naar Geraardsbergen?

"Belemmerde voetweg Kanakkendries naar zijweg Molen-te veel, Molen te veel  en losweg Hogeweg(nu halfverharding), Veldstraat (fietsstraat met plaatselijk verkeer), Kortelake fietsstraat, spoorovergang, doorsteek naar jaagpad via verlegede voetweg.

Aanvullend komen we op voor een wettelijk vrij liggend fietspad-voetpad langs Watermolenstraat(werd daar nu vernietigd) en Pastorijstraat. Een alternatief is ook mogelijk vanaf de Veldstraat, verbreed fietspad op zuidkant Groteweg, fietsstraat Kloosterstraat en Pol Anteunisstraat naar het Denderjaagpad", aldus Armand matthijs van de vzw Rebus.

En verder!

We roepen verenigingen en bestuur op om meteen werk te maken van een ononderbroken fiets- en trage wegennetwerk naar en vanuit alle dorpen en het stadscentrum. Zo werken we aan een gezondere en veiliger en toekomst- en klimaatgerichte samenleving, wat wij omschrijven als een grote ‘openlucht sporthal’. Wil je ons volledig fietsplan stuur dan een mailtje naar: armand.matthijs@skynet.be  

                                                           

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 10 dec 2021

archief