De vzw House of Cats zamelt geld in voor medische ingreep bij katertje Chance

C21

De vzw House of Cats zamelt geld in voor medische ingreep bij katertje Chance

D6db7f30-be10-11eb-9b1a-c40f66e246c5_web_translate_0
Gwenny Wijnant wil Chance een zo normaal mogelijk leven geven
 

De vzw House of Cats wil katertje Chance dat geboren werd met misvormde achterpoten, die achterstevoren staan, een kans op een meer normaal leven geven. Om dat mogelijk te maken zamelt de vzw geld in voor een gedeeltelijke amputatie van de achterpootjes, die nodig is om nadien een prothese aan te passen. Het beestje krijgt alvast de steun van enkele BV’s.

Gwenny Wijnant is samen met haar vriendinnen Valerie en Anais de bezieler van House of Cats. In het kattenasiel kan je terecht om een beestje te adopteren, met een katje in nood of als je zelf niet meer voor je kat kan zorgen. Er worden vaak zwerfkatten opgevangen maar eveneens mishandelde dieren ensoms kittens zonder moeder.

Chance

Chance werd afgestaan door een koppel dat dertig katten had, allemaal van dezelfde twee stamouders. Door inteelt is Chance gebeoren met een misvorming. Zijn achterpootjes staan omgekeerd waardoor een normaal leven heel moeilijk is. Om dat op te lossen en Chance een kans op een meer normaal leven te geven, stelt de dierenarts voor om het onderste gedeelte van de achterpootjes te amputeren en te vervangen door prothesen, een dure ingreep die om en bij de 3500 euro kost . Om dit bedrag op te bekomen rekent House of Cats op de milde steun van kattenliefhebbers.

Ook enkele BV’s steunen het project.  Zo kwam wielrenster Jolien D’Hoore kwam Chance bezoeken en ze schonk onder meer een truitje, petje en bidon. Die items werden een tombola verloot. Gwenny kreeg ook een gesigneerd spelerstruitje van Anderlecht en dat bracht eveneens geld op. Niels Destadsbader en wielrenner Kenny De Ketele hebben ook beloofd om vzw House of Cats te steunen.

Wie wil bijdragen voor de ingreep en revalidatie kan dit via BE 54 7512 1045 6997 van vzw House of Cats. Info via de Facebookpagina van de vzw en www.houseofcatsvzw.com

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 10 dec 2021

archief