Scholengemeenschap KBO GERAARSBERGEN- DEFTINGE haalt subsidies binnen voor project “op weg met executieve functies”

C21

Scholengemeenschap KBO GERAARSBERGEN- DEFTINGE haalt subsidies binnen voor project “op weg met executieve functies”

Foto
Met dit project wil de scholengemeenschap inzetten op het versterken van de executieve functies bij leerlingen in het basisonderwijs

De  scholengemeenschap KBO  Geraardsbergen- Deftinge heeft via de Provincie Oost- Vlaanderen 3600 euro subsidies binnengehaald om het project “op weg met executieve functies” te ondersteunen.

Met dit project willen we als scholengemeenschap inzetten op het versterken van de executieve functies bij onze leerlingen in het basisonderwijs.
Executieve functies hebben een controlerende en aansturende functie. Ze kunnen worden gezien als de 'dirigent' van de cognitieve vaardigheden. Ze zorgen ervoor dat je je gedrag, je emoties en gedachten kan sturen en gericht kan inzetten. 
Via krachtige interacties en oefeningen kunnen deze executieve functies vanaf de kleuterklas geoefend worden.
We willen niet alleen onze leerlingen en leerkrachten versterken, maar we willen ook een lerend netwerk oprichten met structurele partners (de bibliotheek, Huis van het Kind, kunstacademie, CLB en het ondersteunend netwerk Vlaamse Ardennen).
Verder willen we ook de ouders betrekken bij het project via een infobrochure.
Het startschot werd gegeven toen een aantal leerkrachten en onze schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont in de kunstacademie het lied “Breinhelden” hebben opgenomen.
Dit lied zal gebruikt worden  om samen met een digitale teaser alle leerkrachten warm te maken  zodat er in september, na een welverdiende vakantie , met volle moed gestart kan worden met dit project.

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 10 dec 2021

archief