GERAARDSBERGEN - De Vlaamse Waterweg nv plant sloop woningen Majoor Van Lierdelaan

C21 Css

GERAARDSBERGEN - De Vlaamse Waterweg nv plant sloop woningen Majoor Van Lierdelaan

Devg4497
De woningen in kwestie tijdens de overstroming in 2010
 

Begin volgend jaar start De Vlaamse Waterweg nv met de sloop van 9 leegstaande woningen in de Majoor Van Lierdelaan in Geraardsbergen.

Enkele jaren geleden kocht De Vlaamse Waterweg nv 9 woningen in de Majoor van Lierdelaan. Deze woningen kregen geregeld te kampen met aanzienlijke wateroverlast omdat ze in het natuurlijk overstromingsgebied van de Dender liggen. De Vlaamse Waterweg nv bereidt momenteel de sloop voor.

Duurzame oplossingen voor de overstromingsproblematiek

De Vlaamse Waterweg nv maakt momenteel samen met Departement Omgeving en Provincie Oost-Vlaanderen werk van het Strategisch Plan Ruimte voor Water Dendervallei. Met dit plan zoeken de verschillende actoren naar oplossingen om wateroverlast aan te pakken en tegelijkertijd extra troeven te bieden voor de volledige Dendervallei tussen Geraardsbergen en Dendermonde. Denk aan mogelijkheden voor natuur, landbouw, wonen, toerisme en economie. “De zware overstromingen van juli in het zuiden van het land tonen dat er nood is aan duurzame acties om met de klimaatverandering om te gaan. Daar zetten het Strategisch Plan Ruimte voor Water alvast sterk op in voor de Dendervallei”, zegt minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Het finaal plan met concrete acties wordt verwacht tegen eind 2023.

In afwachting van die acties wil de stad Geraardsbergen – in overleg met de buurtbewoners - zoeken naar een tijdelijke invulling voor de braakliggende terreinen. De Vlaamse Waterweg nv stelt de terreinen tijdelijk ter beschikking aan de stad. Volgens burgemeester Guido De Padt zijn verschillende invullingen mogelijk, zolang ze geen ruimte voor water innemen: “Er kunnen bijvoorbeeld publieke moestuinen, een speeltuin of een ontmoetingsplek komen. De sloop van deze woningen past alvast binnen de ambities van het Strategisch Plan en zorgt voor meer ruimte voor water, waardoor andere gebieden in de toekomst misschien gespaard worden van wateroverlast.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief