Rotary sponsort G-Foot van VK Jong GERAARDSBERGEN

C21

Rotary sponsort G-Foot van VK Jong GERAARDSBERGEN

Foto__ok
Rotary steunt G-Foot Jong Geraardsbergen
 

Rotary Geraardsbergen zorgde opnieuw voor de nodige sponsoring voor het G- Foot project van voetbalclub Onkerzele. De club ondersteunt deze G- Foot werking van de club al sinds het prille begin.

G-voetbal is voetbal waarin een paar aanpassingen zijn verricht om het spelers met een verstandelijke of motorische beperking mogelijk te maken om te voetballen.

De G staat niet alleen voor gehandicapt maar ook voor geïntegreerd, gelijkwaardig, goesting, gemist, gescoord, gewonnen en zeker genieten. Kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking verschillen niet van hun valide leeftijdsgenoten. De meesten volgen het hedendaags voetbal van dichtbij en willen ook zelf actief voetballen. G-voetbal geeft hen de kans om op eigen niveau in een bestaande sportclub plezier te beleven aan het voetballen.

 “Het G-Foot poject is ontstaan op vraag van de ouders en kinderen om de kinderen met een fysieke of mentale beperking sport te laten beoefenen.  In eerste fase is het gericht op spelertjes van 6 tot 13 jaar en in een tweede fase spelertjes tot 15 jaar.”  Zegt past voorzitter rotary Dirk Van Huffel. “ Door dit project hebben de kinderen een reden om bij elkaar  te komen en zo ontstaan de sociale contacten tussen enerzijds de kinderen en de ouders. Er is destijds gestart met een viertal spelertjes  en actueel zijn er reeds 18 spelertjes. Door dit project hebben de kinderen een doel namelijk gezamenlijk trainen en in de weekend een toernooi spelen. Dit is een zeer mooi project waar Rotary maar al te graag mee zijn schouders onder zet. ”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 10 dec 2021

archief