GERAARDSBERGEN - Zorgzame Buurten en Dag van de Buren in Geraardsbergen

C21

GERAARDSBERGEN - Zorgzame Buurten en Dag van de Buren in Geraardsbergen

Kaartje_burenuitnodiging_voor
 

Op vrijdag 26 mei is het Dag van de Buren. Ook Geraardsbergen neemt voor de eerste keer deel. Inwoners kunnen hun buren uitnodigen voor een hapje, drankje en gezellige babbel. Daarnaast ontvangen alle inwoners van Geraardsbergen Oost (Grimminge, Nieuwenhove, Waarbeke en Zandbergen) deze week een wenskaartje in de bus. Deze vier deelgemeenten maken namelijk deel uit van het project ‘Zorgzame Buurten'. De Dag van de Buren staat voor gezellig samenzijn met de mensen uit je straat of buurt. Van een babbeltje slaan op de stoep tot samen pannenkoeken bakken voor de wijk, de straat versieren of een ontbijt voor de buurt organiseren, het kan allemaal!

De bedoeling van de Dag van de Buren - elkaar beter leren kennen – sluit nauw aan bij het project Zorgzame Buurten dat het lokaal bestuur begin 2022 opstartte. Hierbij ligt de focus op het stimuleren van verbondenheid en contact tussen inwoners in deze landelijke, afgelegen dorpen, en op het creëren van een natuurlijk zorgecosysteem van helpende handen, tegen het groeiende individualisme en de toenemende eenzaamheid in. Inwoners van deze deelgemeenten worden op die manier extra aangemoedigd om hun tuinstoelen vanonder het stof te halen en af te spreken voor een gezellige buurtbabbel.
Kristin Vangeyte, schepen van Samenleving: “Overal zie je hetzelfde fenomeen: mensen praten minder met elkaar en zorgen minder voor elkaar. In landelijke, uitgestrekte gebieden zoals Geraardsbergen Oost wordt dit fenomeen nog versterkt. Met de zorgzame buurten willen we dit tegengaan. We geven de nodige zetjes zodat inwoners opnieuw met elkaar connecteren en voor elkaar zorgen. Dat mogen kleine dingen zijn: eens binnenspringen bij de buurvrouw, boodschappen voor iemand doen, samen babbelen op een buurtbanken. Burgers die op 26 mei afspreken met hun buren kunnen een foto van hun actie bezorgen aan de dienst Samenleving. Die worden daarna gepubliceerd op de sociale mediakanalen van het lokaal bestuur. Foto's welkom op samenleving@geraardsbergen.be. Alle info rond Dag van de Buren in Geraardsbergen en de affiche/burenuitnodiging om te printen vind je terug op de website www.geraardsbergen.be/dag-van-de-buren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief