GERAARDSBERGEN - Wandelclub De Padstappers organiseert Sinterklaastocht

C21

GERAARDSBERGEN - Wandelclub De Padstappers organiseert Sinterklaastocht

Sint-folder-2023-scaled
Padstappers verwelkomen Sint tijdens wandeltocht

Wanneer de Sint terug in het land is, dan maakt hij er een gewoonte van om eens langs te gaan bij de Padstappers. Dat doet hij niet zozeer omdat we braaf zijn (alhoewel), maar wel omdat we altijd onze uiterste best doen om wandelliefhebbers een mooie beleving te bezorgen. “Op 26 november  verwachten we de kindervriend om 14u in de startzaal en hij zal daar ruim 2 uur de tijd nemen om alle kleine en grote kinderen te ontvangen die aan de wandeling hebben deelgenomen. Vermits het voor de kinderen een toch iets wat speciale wandeling is, zorgen we natuurlijk ook voor de gebruikelijke kinderzoektocht met mooie beloning.” Zegt voorzitter Kurt Martens

Het recreatiedomein De Gavers in Onkerzele is de ideale uitvalsbasis voor een heerlijk wandeltochtje. In de onmiddellijke omgeving van het domein liggen enkele mooie natuurgebieden, die zeker niet mogen ontbreken om van de voorgestelde tochten ontspannende wandelingen te maken door rustige, stressloze omgevingen.

Alles speelt zich af in de vlakte van de Dendervallei, waarin we in Schendelbeke en in Idegem twee extra rustposten hebben uitgebouwd. De wandelaars kunnen er, net als in de startzaal, bekomen en zich te goed doen aan een ruim assortiment koude en warme dranken, al dan niet met een broodje of een mattentaart.  In de startzaal voorzien de organisatoren bovendien snacks zoals onze vermaarde croques, worsten en hamburgers. De rustposten worden door de wandelaars naargelang de afstand één of meerdere keren benut. Op weg naar, tussen of vanuit deze plaatsen wordt gestapt langs de vijver van de Gavers, de natuurgebieden Boelaremeers, Moenebroek en Nuchten, langs de meanderende Dender en door de velden aan het Raspaillebos. Onderweg ook nog te bezien: jeugdherberg ’t Schipken met de smalle oude brug over de Dender, de kapel van Onze Lieve Vrouw van Lourdes in Schendelbeke (12, 16, 22, 26 en 32 km), het Oorlogsmonument WW II HALIFAX (22, 26 en 32 km),  het Natuur-educatief centrum de Helix (26 en 32 km) en de Kapel van de Ommegang in Onkerzele (32km).

De Gavers (alle afstanden): Dit provinciaal domein is in de wijde omgeving bekend en hoeft dan ook weinig duiding. Het is een plek waar recreanten graag verpozen en vooral in deze tijd van het jaar genieten van de rust. De wandeling loopt er over goed begaanbare parkwegen langs de 20 ha uitgestrekte vijver.

Natuurgebied Boelaremeersen (12, 16, 22, 26 en 32 km): we bewandelen maar al te graag dit schitterend stuk ongerepte natuur, maar dit keer blijven we op het verharde pad. In deze periode zijn de moerassige struwelen en graslanden immers vrij modderig en natte voeten willen we bij mogelijk winterse temperaturen toch wel vermijden. De rust en het aanzicht hebben evenwel geen last van nattigheid en er kan van genoten worden vanaf het langslopende pad.

Natuurgebied Moenebroek (22, 26 en 32 km) een klassieker in veel van onze tochten. Doordat de bronnen de bodem winter en zomer nathouden, kunnen er maar weinig bomen groeien. Enkel zwarte els kan er overleven. Gelet op de drassige ondergrond proberen we ook hier zoveel mogelijk de hoger gelegen paden te bewandelen. Hier passeren we ook het oorlogsmonument WW I Halifax, een herinnering aan de crash van een Britse bommenwerper in de nacht van 27 op 28 mei 1944, waarbij alle inzittenden omkwamen.

Natuurgebied Nuchten (16 en 32 km): de ideale biotoop voor vogels zoals de ijsvogel, de blauwborst en de roerdomp. Op termijn is het de bedoeling dat het gebied zich kan ontwikkelen tot een aaneengesloten moerasgebied. We verkennen dit uitzonderlijk mooie stukje natuur via een aantrekkelijk knuppelpad dat je dwars doorheen het gebied voert.

Zo te zien zijn de ingrediënten voor mooie wandelingen aanwezig. We voegen daar nog wat sausjes aan toe die het geheel op fijnproever smaak brengen, te weten een voortreffelijke catering, een vriendelijke bediening, hulpvaardige medewerkers, comfortabele rustposten en een droog herfstweertje, al hebben we dat laatste niet in de hand.

Bij al dat fijne wandelnieuws zouden we haast de Sint vergeten. Zijn trouwe helper heeft de zak gevuld met lekkers en wil die graag kwijt aan de aanwezige (brave) wandelaars. De Sint zelf zorgt voor het aanhoren van de wensen van de kinderen en geeft graag een geschenk aan de jonge Padstappers.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief