Bruegels FietsFeest: fiets, proef en geniet in het PAJOTTENLAND & ZENNEVALLEI

C21

Bruegels FietsFeest: fiets, proef en geniet in het PAJOTTENLAND & ZENNEVALLEI

Img_2949
Op 24 juni wordt er een Brueghel fietsfeest gehouden. Foto © Marc Sluys
 
Img_2945
Een Brueghel lambikbier brengt ons terug in de tijd. Foto © Marc Sluys
 

Op zondag 24 juni springt iedereen op de fiets voor het Bruegels FietsFeest. Tien fietsroutes van 25 tot 90 kilometer leiden de recreatieve en meer geoefende fietsers door tien gemeenten van het glooiende Pajottenland en de Zennevallei. Met stops bij twintig ambassadeurs van het Pajottenland, zowel producenten als horecazaken. Maar ook met linken naar… Bruegel, lambiekbier en Brabantse trekpaarden. Er komt zelf ‘n Bruegels FietsFeestbiertje voor die dag én een onvergetelijk slotfeest bij brouwerij Lindemans.
Het Bruegels FietsFeest is een uitstapje voor het hele gezin. Zo hebben de vier basisfietsroutes (groen, roze, paars en blauw) een ingekorte versie voor gezinnen met kinderen. Starten kan vanaf 9 uur. De langste route telt 52 kilometer en vertrekt bij brouwerij Lindemans in Vlezenbeek of aan het fruitbedrijf van Luc en Lea Billens-Van Laer in Gooik. Starten kan ook aan de Heetveldemolen in Galmaarden of Streekproductencentrum in Halle voor routes van 25 tot net geen 40 kilometer. Op elke route kunnen fietsers halt houden bij een of meer Pajotse producenten of een horecazaak met meerdere Pajotse producten. Ze leren er wat bij over Bruegel en het Pajottenland. Geoefende fietsers kunnen vanaf 8 uur de lussen van 52 en 39 kilometer bundelen tot een route van 91 kilometer.

Slotfeest
Op het slotfeest bij brouwerij Lindemans in Sint-Pieters-Leeuw tussen 15 en 19u kunnen de deelnemers na hun fietstochtje genieten van een hapje en een drankje en nog even de benen strekken op een streekproductenmarktje. Op het marktje is onder andere het Bruegels FietsFeestbier te koop, een creatie van microbrouwerij 4 Pajot uit Vlezenbeek. En brouwerij Lindemans serveert een Bruegellambiek. Verder zullen een dweilorkest en covergroep uit de streek voor de ambiance zorgen. En wie weet zal Pieter Bruegel zelf van de partij zijn. Goed om te weten: ook wie tijdens het Bruegels FietsFeest niet heeft gefietst, is in ruil voor 2 euro toegangsgeld welkom op het slotfeest bij Lindemans.

Aandenken
Wie zich wil inschrijven voor het Bruegels FietsFeest, doet dat online via www.bruegelsfietsfeest.be. Ook de betaling loopt via die weg. Volwassenen betalen 6 euro, kinderen 4 euro. In ruil voor hun inschrijvingsgeld hebben deelnemers recht op gratis verzekering, pechverhelping, proevertjes bij enkele ambassadeurs onderweg en toegang tot het slotfeest bij Lindemans. En wat meer is: wie zich vooraf inschrijft, krijgt een mooi aandenken mee naar huis.
 
Aanloop naar bruegeljaar
Het Bruegels FietsFeest is een organisatie van Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei. Het is een voorproefje van wat de regio zoal te wachten staat in het Bruegeljaar 2019. Dan wordt in het Pajottenland en de Zennevallei het 450-jarige overlijden van Pieter Bruegel de Oude gevierd, schilder van de Boerenbruiloft en de Toren van Babel. En van de ‘Parabel van de blinden’, het schilderij waarop het kerkje van Sint-Anna-Pede in Dilbeek een plekje kreeg.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief