“Breugels FietsFeestbier” het nieuwe biertje voor het Pajottenland

C21

“Breugels FietsFeestbier” het nieuwe biertje voor het Pajottenland

Dsc_9483_01__large_
 
Dsc_9473_01_01__large_
 
Dsc_9464__large_
 
Dsc_9486_01__large_
 
Dsc_9488__large_
 

In opdracht van Pajottenland+ en ter gelegenheid van het Breugel FietsFeest bracht hobby brouwer Raymond De Saegher van de microbrouwerij 4Pajot een speciaal biertje op de markt, het Breugels FietsFeestbier.

Pajottenland+ wenste een licht blond bier, laag in alcohol, dorstlessend, maar met smaak, complexiteit in de afdronk. Naar goede gewoonte werden door brouwer Raymond De Saegher van microbrouwerij 4Pajot natuurlijk zoveel mogelijk streekingridienten gebruikt en als aanhanger van de korte keten aangekocht bij de regionale producent, zoals tarwe uit Vlezenbeek en hop uit Sint -Martens-Bodegem.

Breugels FietsFeestbier is een licht zomerbiertje, smaakvolle doordrinker met complexe afdronk en werd gemaakt met 3 soorten hop. Het bier werd vorig weekend door de Lambiekstoempers bij hun bezetting van het Parlement (Halle) als avant-première op de kaart gezet, naast krachtigere degustatiebieren en niet alleen als opener gedronken door de bierproevers. Het kreeg daar algemene goedkeuring!

Raymond De Saegher is, of was, freelance cameraman en heeft van zijn hobby 'koken en bier' nu een voltijdse bezigheid gemaakt. Na de opleidingen brouwtechnologie, bierproever en foodpairing.

“Kleinschalige artisanale brouwmethode? Ik hou ervan nieuwe bieren, smaken en combinaties te creëren. Ik vind het ook interessant omgaan met mensen die hun eigen geboorte- of clubbier hier bij mij komen brouwen en bottelen. En in het Pajottenland is er traditie van genieten, dus vind deze werkwijze veel bijval” aldus microbrouwer Raymond De Saegher.

Naast het nieuwe Breugels FietsFeestbier brouwde Raymond ook als Stoute Miel, Wijte Mie, Spitfeier en Blaftuurke.

Het biertje van Raymond zal op de verschillende plaatsen van 'Breugels FietsFeest te verkrijgen zijn van 26 mei tot 3 juni tijdens de 'Week van de Korte Keten' en op het slotfeest op 24 juni in de brouwerij Lindemans.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief