Uitwaaien aan het Italiaanse- of Spaanse water in de zomer

C21

Uitwaaien aan het Italiaanse- of Spaanse water in de zomer

Lago_maggiore
 

Heb jij je vakantie voor de komende zomermaanden al geboekt? Wacht er niet te lang mee, daar veel accommodaties al vroeg in het jaar vol zitten. Kies je voor een vakantie in eigen land, elders in Europa of misschien zelfs daarbuiten? Om cultuur te snuiven, te ontspannen aan het water of mooie wandelingen te maken hoef je niet ver van huis te gaan. Kies bijvoorbeeld voor een vakantie naar het fraaie Lago Maggiore. Dit meer is gelegen in het noordelijk deel van Italië en staat bekend om z’n leuke, knusse eilanden. Deze eilanden, welke de Borromeïsche eilanden genoemd worden, zijn te bezoeken. Rondom het Lago Maggiore vind je een bergachtig landschap, wat je alle ruimte biedt om te fietsen of te wandelen.  

 

Op vakantie naar de Spaanse kust 

Niet alleen het Lago Maggiore is het overwegen waard als je een vakantiebestemming aan het water zoekt binnen Europa. Ook aan de Spaanse kust valt veel te beleven. Of denk aan de verschillende Spaanse eilanden. Lanzarote is er een voorbeeld van, gelegen op zo’n vier tot vijf uur vliegen van de Nederlandse luchthavens. Het eiland behoort tot de Canarische eilanden, waartoe ook Tenerife en bijvoorbeeld Gran Canaria behoren. De eilanden bieden zeker in de periode vanaf het voorjaar tot aan het najaar een garantie op mooi weer, met temperaturen oplopend tot al snel zo’n 30 graden Celsius.

 

Bezienswaardigheden op Lanzarote 

Lanzarote biedt je tal van leuke activiteiten, naast de verschillende stranden. Aangeraden wordt om vooraf een aantal tours te boeken of bijvoorbeeld een auto te huren, zodat je de gelegenheid hebt de verschillende delen van het eiland te verkennen. Een must-see op Lanzarote is het Nationaal Park Timanfaya, waarvan de Montanas del Fuego de kern vormen. Ze worden ook wel de vuurbergen genoemd en worden gekenmerkt door hun opvallende roodzwarte kleur. Het is een prachtig gezicht! Ook de grotten op het eiland, de Cueva de los Verdes, zijn een bezoek waard, evenals plaatsen als Teguise, Yaiza en Arrecife.  

 

Nederlanders hebben in 2023 recordaantal vakanties geboekt 

Zoals eerder aangehaald werd is het raadzaam niet te lang te wachten met het boeken van een vakantie dit jaar. Naast het feit dat de zomer op hoog tempo dichterbij komt, meldt ANVR dat Nederlanders dit jaar een recordaantal vakanties hebben geboekt; alleen in januari boekten al meer dan drie miljoen Nederlanders een vakantie. De verwachting is dat dit aantal in de komende weken nog verder op zal lopen. Opvallend is dat het gros van deze vakanties een bestemming in het buitenland heeft. Niet eerder kozen zoveel Nederlanders voor een vakantiebestemming buiten het eigen land. Ten opzichte van de periode voor de uitbraak van de pandemie is een stijging zichtbaar van zo’n dertien procent. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2023
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief