Hoe duurzaam is kunstgras anno 2023?

C21

Hoe duurzaam is kunstgras anno 2023?

Pexels-photo-13580636
 

Kunstgras is anno 2023 een duurzaam product dat zijn kwaliteiten het hele jaar door bewijst. Is er een droge zomer op komst? Dan is het onderhoud van je tuin meteen een stuk gemakkelijker.

Kunstgras blijft ook in droge zomers groen

Het is met kunstgras niet nodig je gazon te besproeien en op die manier onnodig veel water te verbruiken. Bovendien kun je het bemesten in het voorjaar en het najaar ook achterwege laten, wat het onderhoud aanzienlijk goedkoper maakt. Kalkkorrels strooien is evenmin nodig bij kunstgras. Iedereen met een natuurlijk gazon weet dat het een hele tijd duurt vooraleer een door droogte bruin geworden terras zich herstelt. Bovendien is een natuurlijk gazon in de zomer extra kwetsbaar. Je kunt het beter niet snel even maaien in een droge periode, dat doe je dan best ’s morgens vroeg of ’s avonds laat. Tijdens droge zomermaanden blijft je kunstgazon niet alleen mooi groen, je geeft onkruid ook geen kans.

Water sijpelt door kunstgras heen naar de bodem

Kwaliteitskunstgras heeft verder heel wat voordelen voor het milieu in vergelijking met een verhard oppervlak. Zo sijpelt het water door het kunstgras heen, waardoor het in de bodem terecht komt. Bij een verhard terras of straatwerk is dit niet het geval, aangezien het dan wegstroomt in de rioleringen.

Lang of kort kunstgras? De keuze is aan jou
Met kunstgras hoef je geen tijd meer vrij te maken om het gazon te maaien. Het blijft altijd dezelfde mooie lengte hebben. Je kunt bij kwaliteitskunstgras trouwens kiezen tussen een korte grasmat of een eerder langere grasmat, afhankelijk van je voorkeur.
Decoratieve gazons in kunstgras of kunstgras om op te sporten
Wil je anno 2023 kunstgras kiezen, dan heb je veel meer mogelijkheden dan vroeger. Is het bijvoorbeeld je bedoeling om te sporten op een gazon met kunstgras, kies hier dan voor een specifieke grasmat uit. Het beste geschikt hiervoor is kunstgras met een beperkte lengte, dat tegelijk zacht aanvoelt. Je kunt dan al eens vallen zonder dat je dan je knieën bezeert aan de kunstvezels.
Voor decoratieve tuinen is er eveneens mooi kunstgras verkrijgbaar. Je kunt stukken lang kunstgras in diverse natuurlijke kleuren integreren in een border met planten of met niveauverschillen.

Kunstgras in rollen of in tegels
Of je nu een groot oppervlak of een klein oppervlak met kunstgras wenst te bedekken, alles is mogelijk. Voor grote oppervlakken zijn rollen met kunstgras aan te bevelen. Deze rol je eenvoudig uit om meteen een groot stuk te bedekken. Tegels met kunstgras zijn dan weer ideaal voor kleine tuinen of bijvoorbeeld het terras van je appartement.

Een ding is zeker, met kunstgras heb je altijd een mooie groene grasmat waar je bovendien ook nog eens zonder onderhoud van kunt genieten!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2023
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief