DILBEEK - MOD doet plannen voor station Schepdaal uit de doeken

C21

DILBEEK - MOD doet plannen voor station Schepdaal uit de doeken

Station_schepdaal_mod_foto_renate_devreese_editiepajot__4_
 
Station_schepdaal_mod_foto_renate_devreese_editiepajot
Station_schepdaal_mod_foto_renate_devreese_editiepajot__1_
Station_schepdaal_mod_foto_renate_devreese_editiepajot__2_
Station_schepdaal_mod_foto_renate_devreese_editiepajot__3_
 

Zaterdag organiseerde MOD en de wijkraad Loveldwijk een wandeling langs de spoorweg in de buurt van de Ijsbergstraat en de Ninoofsesteenweg. De talrijk opgekomen wandelaars konden zien wat de nefaste gevolgen van de plannen van Infrabel voor de omwonenden zijn. Als de werken dan toch niet kunnen tegengehouden worden zou er tenminste een station in Schepdaal moeten komen. Anders heeft Dilbeek alleen de lasten, maar geen enkel voordeel bij deze ontdubbeling van lijn 50 a.

Wie er wel van profiteert zijn de mensen uit Gent en verderop, maar niet de mensen uit onze streek. Ook wordt er voor gevreesd dat later de nieuwe sporen vooral voor het goederenverkeer gebruikt worden, ook 's nachts.
MOD heeft tijdens het openbaar onderzoek twee jaar geleden voorgesteld om de trein aan de Ninoofsesteenweg in een tunnel te laten rijden. In die tunnel zou plaats zijn voor een station voor de vele Dilbeekse pendelaars die nu dagelijks in hun auto in de file zitten op de N8. Bovenop de tunnel kan groen aangeplant worden en is plaats voor een fietspad dat de diepe ravijn overbrugt. De buurtbewoners zouden minder last hebben als de trein in een tunnel rijdt.
Op deze voorstellen kwam geen enkele reactie van Infrabel. Op aandringen van vele Dilbekenaren werd alleen een "mogelijkheid van toekomstige stopplaats" open gelaten, maar dat is zeer vrijblijvend en zal zeker niet voor morgen zijn. Spijtig, een gemiste kans.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2008
Renate Devreese
Renate Devreese
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 06 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 05 jun 2024

archief