DILBEEK - Gezond tuinfeest in Sint-Alena

C21

DILBEEK - Gezond tuinfeest in Sint-Alena

Dilbeek_gezond_foto_pascale_van_der_kelen_editiepajot__3_
 
Dilbeek_gezond_foto_pascale_van_der_kelen_editiepajot
Dilbeek_gezond_foto_pascale_van_der_kelen_editiepajot__2_
 

Zondag organiseerde het Sint-Alena kleuter- en lageronderwijs haar tweejaarlijks tuinfeest in de beeldige groene setting van haar wijkschool aan de Lambrechtslaan. Dit jaar kreeg het feest het thema "beweeg je fit" en werd de dag al vroeg begonnen met de "ontbijt-je-fit" actie, een initiatief van de overkoepelende ouderbeweging voor katholieke scholen VCOV.

Meer dan 250 ouders, grootouders en kinderen schreven zich in voor deze actie en kregen zondagochtend een gezond ontbijt aangeboden voor de zeer democratische prijs van één euro, mede gesponsord door Colruyt, Bakkerij Devriendt en andere locale sponsors.
Hierna volgden bewegingsactiviteiten op touw gezet door de sportleerkracht en het voltallige onderwijzend team van de school. De gemeente Dilbeek stelde hiervoor speciaal didactisch materiaal ter beschikking onder de vorm van een "calorieën"-rad. Via het VCOV kwamen ook ervaren diëtisten deze actie begeleiden. Het hele evenement werd tenslotte organisatorisch overkoepeld door de ouderraad, met als verantwoordelijke Ann Herminaire. Vanaf 12 uur kon men aanschuiven voor een barbecue en nadien konden de geroepenen deelnemen aan een wandeling of andere sportactiviteiten.  (Bron: www.dilbeek-malcontenten.be).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2008
Pascale Van der Kelen
Pascale Van der Kelen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 06 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 05 jun 2024

archief