DILBEEK - Beslissingen gemeenteraad van 24 juni (Deel 2)

C21

DILBEEK - Beslissingen gemeenteraad van 24 juni (Deel 2)

Gemeentehuis_dilbeek

Promotie voor Dilbeek

De gemeente Dilbeek heeft voor een periode van zes jaar het convenant met Toerisme Vlaams-Brabant vzw vernieuwd. Jaarlijks moet de gemeente hiervoor 19.706 euro betalen. De bijdrage is berekend op een halve euro per inwoner. Van die halve euro gaat 0,2 euro naar personeel en promotie want de vzw zorgt voor de bekendmaking en promotie in binnen- en buitenland van de toeristische en recreatieve mogelijkheden in de Groene Gordel, deelregio Pajottenland & Zennevallei, waartoe Dilbeek hoort. Afzonderlijke promotie zou veel duurder uitvallen. 0,3 euro keert terug naar de regio indien jaarlijks een project wordt voorgesteld. Voor dit jaar diende Dilbeek de vernieuwing en actualisering van de toeristische brochure van Dilbeek in.
 
Vernieuwen van daken en zijwanden Begijnenborre
 
De vernieuwing van de daken en zijwanden van de loodsen van het speelplein Begijnenborre wordt geraamd op € 83.690,07 btw inclusief. Die werken zijn noodzakelijke voor een goede werking van het speelplein. De gemeente huurt het domein. Het huurcontract loopt tot 2021. In dat contract staat dat de gemeente instaat voor het onderhoud van de accommodatie. De aanpassingwerken zijn nodig omdat:
         de daken van de loodsen zijn bedekt met een dikke moslaag die de watervloeiing belemmeren
         de daken van de loodsen vertonen verschillende gebreken zoals scheuren en gaten
         de dakgoten lekken op verschillende plaatsen
         de zijwanden zijn op verschillende plaatsen beschadigd en/of verdwenen
         het materiaal van de dakbedekking en de zijwanden bevat chrysotielvezels (asbest) en de afbraak moet met de nodige omzichtigheid gebeuren
 
Elektriciteit ondergronds in Leliestraat
 
In de Leliestraat in Groot-Bijgaarden wordt het ondergronds brengen van de elektriciteitsleidingen gepland. Dit is een werk, waarvan de kosten door Eandis worden gedragen. De kosten voor de vervanging van de totaal versleten palen van de openbare verlichting, geraamd op € 12.516,54 btw inclusief, zijn evenwel ten laste van de gemeente.
 
Nieuw tracé voor verkaveling in Savio
 
De intercommunale Haviland gaat het binnengebied tussen de Lange Haagstraat en de Kauwenlaan in de Saviowijk aansnijden. De gemeenteraad ging akkoord met het voorgestelde tracé van nieuw aan te leggen wegen, die aansluiten op de Lange Haagstraat en de Kauwenlaan voor de ontsluiting van het binnengebied. De verkaveling voorziet 48 loten met een oppervlakte van ± 450 m². Er zijn 3 loten voor open bebouwing, 40 loten voor halfopen bebouwing en 5 loten voor gesloten bebouwing. Na uitvoering van de wegenwerken zal de grond, gelegen binnen de nieuwe rooilijn, gratis afgestaan worden aan de gemeente.
 
Gemeente zoekt informaticus en verkeersdeskundige
 
Na herhaalde mislukte aanwervingprocedures voor een gemeentelijke informaticus, heeft de gemeenteraad beslist het over een andere boeg te gooien. De gemeente wil nu een externe informaticus volgens de noodzaak voor een periode van drie jaar inhuren via de procedure van algemene offerteaanvraag. Voor de goede werking van de informaticasystemen is het noodzakelijk een beroep te doen op een ingehuurde informaticus. De uitgave voor een externe informaticus wordt geraamd op 115.000 euro per jaar.
 
Voor de aanwerving van een verkeersdeskundige worden de algemene aanwervingsvoorwaarden aangepast. De gemeentelijke personeelsformatie voorziet in een contractuele functie voor onbepaalde duur van verkeersdeskundige op A1a-A2a niveau. Na uitdiensttreding van de vorige verkeersdeskundige werden er reeds verschillende pogingen ondernomen voor aanwerving. Deze pogingen leverden ofwel geen, ofwel kandidaten met een afwijkend profiel op. Gelet op de schaarste van afgestudeerden die aan de huidige wervingsvoorwaarden voldoen, is het aangewezen deze voorwaarden aan te passen zodat op een bredere basis kan worden geworven. De aangepaste voorwaarden zijn nu:
         Houder zijn van een masterdiploma, een universitair einddiploma of een HOLT-diploma. De kandidaten die geen optie verkeerskunde in hun opleiding genoten, zijn verplicht om na hun aanstelling een aanvullende opleiding verkeerskunde te volgen en deze opleiding met goed gevolg te beëindigen.
         Slagen voor een wervingsexamen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief