DILBEEK - Nieuws uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Nieuws uit het schepencollege

Gemeenteraad2008

Bord ,,Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn’’ op toneeltoren    Het bord ,,Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn’’, komt opnieuw op de toneeltoren van het cultureel centrum Westrand. Dat is exact dezelfde plaats waar het bord in het begin stond. Het bord demonteren en monteren op de toneeltoren kost 6.650 euro +btw. Het schepencollege overwoog even het bord op het dak van het ontmoetingscentrum te plaatsen. Die optie viel duurder uit omdat er dan eerst nog een draagstructuur moest gemaakt worden. Een andere optie was het bord weer te hangen op dezelfde plaats als voorheen maar dat kostte evenveel als de montage op de toneeltoren.

 Het schepencollege koos tenslotte voor de montage op de toneeltoren omdat vandalen recent met ballonnen vol verf het bord trachtten te besmeuren. Bovendien kost de montage op de toneeltoren niet meer omdat de stellingen toch al tegen de gevel staan.
 
Geen hondenpoep meer op speelplein
 Het schepencollege gaat in een brief aan de bewoners van het centrum van Itterbeek duidelijk maken dat het speelpleintje aan de kerk van Itterbeek niet dient om honden hun behoefte te laten doen. Een buurtbewoner signaleerde het probleem. Verschillende bewoners laten er hun honden hun behoefte doen, tot zelfs op de glijbaan toe. Op de vraag in een speciale ruimte voor de honden te voorzien, gaat het schepencollege niet in. In het politiereglement staat immers dat eigenaars van honden steeds een speciaal recipiënt moeten bijhebben als zij hun hond uitlaten. Behalve de bewoners gaat het schepencollege ook de dorpsraad van Itterbeek aanschrijven en wijzen op het politiereglement. Naar analogie met de Reinaertwijk in Groot-Bijgaarden en het speelplein Begijnenborre komt er ook een bord ,,Honden niet toegelaten’’. De wijkagent wordt gevraagd een oogje in het zeil te houden.
 
Wegdek N8 aan stelplaats steeds slechter
Op de N8 Brussel-Ninove begint het wegdek tussen de Windmuts (het kruispunt van de Itterbeeksebaan en Bodegemstraat) in Itterbeek en de stelplaats De Lijn in Dilbeek in de richting van Brussel er steeds slechter bij te liggen. Daardoor raken de waterslikkers steeds vlugger verstopt op dit gedeelte omdat de losgereden asfalt een vlotte afwatering bemoeilijkt en de gemeente steeds meer de waterslikkers moet reinigen. Het schepencollege gaat dit probleem signaleren aan het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant, eigenaar van de weg.
 
Parking verharden aan voetbalclub
 Telkens voetbalclub Kapelle thuis speelt, zijn er parkeerproblemen. Nochtans ligt er een onverhard terrein binnen de bouwvrije zone van 30 meter van de E40 dat dienst kan doen als parking. Dat kan geregeld worden via een wegvergunning die jaarlijks opzegbaar is en mits een huurprijs te betalen. Eigenaar, het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant, heeft geen plannen om het terrein met steenslag te verharden. Voor het verharden van dit terrein moet een afwijking aan de minister gevraagd worden. Het schepencollege gaat bij het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant aandringen toch een afwijking aan te vragen zodat dit terrein als parking kan gebruikt worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 06 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 05 jun 2024

archief