DILBEEK - Stralende zon voor derde aanplanting in geboorteboomgaard

C21

DILBEEK - Stralende zon voor derde aanplanting in geboorteboomgaard

Geboorteboomgaard_dilbeek_001
 
Geboorteboomgaard_2
 

Vorig jaar werden in Dilbeek 382 kinderen geboren. Daarvan waren er zaterdagnamiddag 118 met hun ouders aanwezig op de derde aanplanting in de geboorteboomgaard in de Lostraat in de weide achter de brouwerij De Nève en rechtover de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede. Schepen van burgerlijke stand Carine Walravens verwelkomde de vrolijke menigte. Zij somde de inspanningen op die het gemeentebestuur levert om de bevolking te verjongen.

 Er zijn behalve een geboortepremie voor elk kind talrijke activiteiten op de sportief en cultureel vlak voor de allerjongsten. De afgelopen jaren werden ook veel speelpleintjes vernieuwd en verschillende gemeentescholen werden in een nieuw pak gestoken.
 
De aanplanting in de geboorteboomgaard onderstreept ook de wil van het gemeentebestuur om Dilbeek, aan de rand van Brussel, groen te houden. De twaalf hoogstammige streekeigen fruitbomen (drie appelaars, drie perelaars, drie pruimelaars en drie kerselaars die zaterdagnamiddag werden geplant zijn daar het (bescheiden) bewijs van. Elke boom staat voor één maand waarop de namen van de kinderen geboren in die maand worden vermeld. Schepen Walravens vertelde verder dat in de meerjarenplanning nog meer aanplantingen van bomen staan ingeschreven. De schepen droomt er ook van naast de boomgaard nog een speelpleintje aan te leggen. Zij bedankte ook het personeel van de dienst burgerlijke stand, van de groendienst en de leden van de milieuraad, openbare werken, politie en de ploeg onder leiding van Micheline Respillieux die voor de receptie zorgde.
 
De schepen dankte eveneens André Coppens van de milieuraad, Eric De Jonghe van de milieudienst en Christian De Neve van de groendienst voor de uitwerking van dit concept. Op deze locatie is nog plaats voor de aanplanting van de bomen voor de kinderen die dit en volgend jaar (2009) zullen geboren worden.
 
Na de aanplanting lieten alle ouders de ballonnen die zij bij aanvang van de happening hadden gekregen de lucht in. De ballon die het verst vliegt en waarvan het kaartje door de vinder wordt teruggestuurd voor 1 mei wint een fotoreportage bij fotograaf Van Cauwelaert. De ballonnen waren geel en blauw. Dat is niet toevallig, dat zijn de kleuren van Dilbeek. Na de ballonwedstrijd kreeg ieder kind nog een certificaat uitgereikt door burgemeester Stefaan Platteau en de schepenen Carine Walravens en Rita Dedobbeleer. De ouders kregen bovendien een zakje appelen mee van eigen Schepdaalse kweek. De fanfare van Sint-Gertrudis-Pede ,,De Ware Verenigde Vrienden’’ zorgde voor de muzikale noot. Pippo, de clown, hield er de leute in bij de allerkleinsten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief