GALMAARDEN - Boete voor wielerclub

C21

GALMAARDEN - Boete voor wielerclub

Colpaert_galmaarden_boete_1
 

Wielerclub Tollembeek Sportief organiseerde op 16 augustus een wielerwedstrijd in Tollembeek. Ze waren echter niet op de hoogte dat ze ook een aanvraag moesten richten voor de betaling van een  Billijke Vergoeding. Twee maanden later kregen ze een boete van meer dan 100 euro in de bus. De kans bestaat dat ze deze boete dan toch niet zouden moeten betalen. De gemeente gaat nu ook andere clubs inlichten over deze verplichting, om zulke problemen in de toekomst te vermijden.

De wielerclub Tollembeek Sportief organiseerde in de grote vakantie een wielerwedstrijd rond de kerktoren van Tollembeek " Wij zorgen ervoor dat er tenminste nog een beetje leven in de gemeente is. Wij waren totaal niet op de hoogte dat er ook voor een wielerwedstrijd een Billijke Vergoeding - er moet een Billijke Vergoeding betaald worden bij het uitzenden van muziek bij tijdelijke activiteiten - moest betaald worden. Wij hadden al 70 euro aan 'SABAM' betaald en dachten dat daarmee de kous af was. De dag zelf, 16 augustus stapten twee mensen van deze organisatie ons stamlokaal café Pallieter binnen en vertelden ons, dat we dit ook moesten betalen. Het zou wel in orde komen werd ons verteld", aldus voorzitter Steven Paindavian. Het kwam echter niet in orde, want twee maanden later kreeg de club plots een schrijven in de bus. Daar stond in te lezen dat ze geen aanvraag hadden ingediend en dus een boete moesten betalen van 110,97 euro, plus de normale vergoeding van 5,30 euro voor een totaal bedrag met BTW van 123,25 euro! "

De club ging aankloppen bij hun erevoorzitter burgemeester Pierre Deneyer. " Ik was niet op de hoogte dat men voor het uitzenden van muziek tijdens een wielerwedstrijd ook al een Billijke Vergoeding moest betalen. Ik nam contact op met de adviseur van de bevoegde Minister maar deze kon mij niet helpen. Na telefonisch contact met de diensten van de Billijke Vergoeding mag de club nu toch een verzoekschrift indienen om deze boete te annuleren. Ik ben er dan ook zeker van dat de organisatoren niet wisten dat ze dit moesten betalen. Wie neemt er nu een risico voor een bedrag van 5,30 euro!", verklaarde de burgemeester.

De gemeente Galmaarden gaat nu nakijken op welke manier ze ook andere sportclubs - die ook geen weet hebben van deze maatregel - op de hoogte kunnen brengen. Voor de Wielerclub Tollembeek Sportief is het nu bang afwachten of ze hun boete nu wel of niet moeten betalen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 nov 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief