Afscheid van André Malfroot de Volvo ambassadeur uit VOLLEZELE

C21

Afscheid van André Malfroot de Volvo ambassadeur uit VOLLEZELE

A_colpaert_galmaarden_malfroot__1__2_
André enkele jaren voor zijn overlijden. - Foto Marc Colpaert
André Malfroot(92), die jarenlang een garage van Volvo had in Vollezele is afgelopen dagen overleden in het woonzorgcentrum De Zwaluw in Vollezele. Volgens de familie was André heel erg verzwakt en ze vreesden dan ook terecht het ergste. André werd in deze coronatijden in intieme kring begraven. Hij zou dit jaar samen met zijn vrouw Irma 70 jaar zijn getrouwd. Veel sterkte aan de hele familie.
Wie van Vollezele is en ouder is dan 50 jaar weet natuurlijk dat er vroeger een grote handelszaak en garage van Volvo was ter hoogte van de Ninoofsesteenweg in Vollezele. André begon zijn garage, toen nog een kleine zaak in de Repingestraat in Vollezele. Tot op vandaag  is er op deze plaats een halte voorzien van De Lijn die de naam Malfroot meekreeg. Enkele jaren later verhuisde André die ondertussen getrouwd was naar de Ninoofsesteenweg in Vollezele. Een goede vriend van André overtuigde hem in de jaren '50 om in zee te gaan met het merk Volvo en dit zowel voor wagens als voor vrachtwagens. Al vlug werden er door André massa's Volvo's als zoete broodjes verkocht.In de jaren 1970 tot 1980 waren er waarschijnlijk weinig gemeenten in Vlaanderen waar zoveel Volvo's reden als in Vollezele. André was dan ook een topverkoper. Als je bij hem binnen kwam in de toonzaal en je vroeg: "André doe je er niets aan af(aan de prijs van de wagen, red.)dan zei André lachend, "Natuurlijk ik kan er altijd een wiel afhalen". Hij leerde zijn streekgenoten en die van ver buiten Vollezele het plezier om met een Volvo te rijden. 
De zaken gingen zo vlot dat de garage op de Ninoofsesteenweg al vlug moest uitbreiden met een prachtige grote toonzaal, waar steevast enkele mooie bolides stonden te blinken. Na termijn van enkele jaren was ook zijn vrouw Irma, zijn zoon Emiel en nog andere leden van de familie werkzaam in dit familiebedrijf.
Ook nadat André met pensioen was kon men hem meestal in werktenu tegen het lijf lopen in de Volvo garage. Hij was wel altijd ergens aan een wagen aan het sleutelen, als een van de techniekers een technisch probleem had, werd nogal eens beroep gedaan op de kennis van André, hij kon niet stilzitten en was er eigenlijk altijd om anderen te helpen.
Ondertussen had hij ook nog de tijd gevonden om met enkele vrienden de serviceclub Rotary Herne-Markvallei op te richten. Met de dood van André verliest Vollezele een heel bekend gezicht. "Mijn vader was al een tijdje erg ziek en wij wisten dat het einde in zicht was. Je zag dat hij was gewoon opgeleeft. Hij werd vorige maand nog enige tijd opgenomen in een kliniek en van daaruit ging hij naar het WZC De Zwaluw, waar hij enkele weken later kwam te overlijden. Ook al zagen wij het een beetje aankomen toch is het nog steeds een zware schok voor de familie", vertelde zoon Filip.
De uitvaartdienst had in deze coronatijden plaats in intieme familiekring. Online condoleren kan nog via www.begrafenissen.luypaert.be. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief