GALMAARDEN- Bossen en weiden in de Markvallei de moeite waard

C21

GALMAARDEN- Bossen en weiden in de Markvallei de moeite waard

A_a_foto_colpaert_voetweg__1
De moeite waard om te ontdekken.- foto Marc Colpaert
 
Tijdens de 'Week van het Bos' van 10 tot 17 oktober is het mogelijk om heel wat moois te komen ontdekken in onze regio. Wij raden u aan ook even dicht bij huis een bezoekje te brengen aan de Markvallei, die zich uitstrekt van Herne tot Galmaarden. Bossen zijn de groene longen van onze planeet, maar ook onmisbare leef- en rustplekken voor mens en natuur. Reden te over om ze tijdens de Week van het Bos, een initiatief van Agentschap Natuur en Bos, een week lang in de schijnwerpers te plaatsen. Van 10 tot en met 17 oktober ga je op ontdekking in de bossen, ook in het Pajottenland, maar ga gerust ook even in de buurt kijken. 
Regio Pajottenland & Zennevallei is niet stevig bebost. Toch zijn er relatief grote bossen zoals Hallerbos, Ter Rijst, Kasteeldomein Gaasbeek en bossen rond de Markvallei. Elk stukje bos, groot of klein, is belangrijk. De Markvallei loopt vanuit het centrum van Herne richting Tollembeek en Galmaarden. Hem ontdekken kan vanaf het centrum van Herne(Scherpstraat) of de Vollezelestraat 

ter hoogte van het Argenta-kantoor in Tollembeek. Daar kan men zowel rechts naast de Markrivier richting Herne als links juist voorbij de Markrivier een prachtig stukje natuur ontdekken. Wie op deze plaats naar rechts gaat loopt richting de Scherpstraat in Herne, wie links het baantje inslaat kan richting Smeedries of verder nog richting de Modrielaan in Tollembeek. Ga gerust een kijkje nemen u gaat versteld staan van de mooie natuur. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief