GALMAARDEN - Viering ere-burger Koenraad Tinel in het Baljuwhuis

C21

GALMAARDEN - Viering ere-burger Koenraad Tinel in het Baljuwhuis

Editie_galmaarden_tinel_1__kopie_
Koenraad kreeg een oorkonde van de burgemeester. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_tinel_2__kopie_
Viering Tinel.- Foto Marc Colpaert
 
Eind maart werd Tinel ere-burger van de gemeente Galmaarden, nu werd de man gevierd in het Baljuwhuis, maar bijna niemand was er van op de hoogte. Zelfs de pers kreeg pas op zaterdag een mail met info. Schepen Ludo van Paepegem gaf op het podium van het Baljuwhuis wat meer info over deze kunstenaar. " Als we vandaag Koenraad huldigen hier in het Baljuwhuis, dan is het natuurlijk om zijn vele kunstwerken die hij maakte en daarmee Vollezele op de kaart zette. Hij maakt zowel kunstwerken voor eigen streek maar ook zijn die te vinden in heel het land en ver daarbuiten. Hij is een veelzijdig kunstenaar en daarnaast speelde al op 5 jaar piano, jaren later begon hij in Gooik met een bronssmederij, hij gaf ook nog les aan Sint.Lucas in Brussel. In 1999 kwam hij in Vollezele wonen, beneden de Congoberg. Maar stilzitten dat is niets voor hem. "Ik ben vandaag heel blij met deze viering dat is leuk, het is toch een soort erkenning" lacht Koenraad toen wij hem voor de viering al om een reactie vroegen.
Nadien mocht  hij ook nog even op het podium een woordje  vertellen. "Ik heb geen voorbereiding gemaakt voor deze gelegenheid en ik ben niet zo een goede spreker, ik ben vooral een kunstenaar, maar moet toch met veel plezier de gemeente bedanken voor deze viering dat doet iets met een mens. Ik woon hier heel graag in deze mooie gemeente en streek en hoop hier nog lang te mogen wonen."
 

Hij kreeg een oorkonde van Patrick Decat de burgemeester  van Galmaarden, gevolgd door een receptie. "Nu moet ik nog een nagel kopen om die oorkonde aan de muur te hangen",  grapte Tinel. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief