GALMAARDEN/GOOIK - Totaalverbod op vuurwerk tijdens de eindejaarsperiode

C21

GALMAARDEN/GOOIK - Totaalverbod op vuurwerk tijdens de eindejaarsperiode

Vuurwerk
Vuurwerk kan mooi zijn maar niet voor sommige viervoeters.- Foto Marc Colpaert
 
Ook dit jaar hebben de gemeenten Galmaarden en Gooik beslist dat het afsteken van vuurwerk niet mag tijdens de laatste dagen van het jaar. Dit vooral omdat heel veel beestjes zoals honden en paarden niet tegen dit lawaai kunnen en zich ernstig kunnen verwonden. Maar zoals elk jaar zullen we ook dit jaar moeten vaststellen dat heel wat mensen zich daar niets van aantrekken, van solidariteit met onze viervoeters gesproken!
 
Jaarlijks ontvangt de gemeente vragen omtrent de toelating voor het afsteken van vuurwerk tijdens de eindejaarsperiode. Het politiereglement vermeldt al langer een verbod op het afsteken van vuurwerk of om voetzoekers, thunderflashes, knal- en rookbussen of andere zaken te laten ontploffen en wensballonnen op te laten. Voor de eindejaarsperiode geldt er een totaalverbod.
 
Wist u trouwens dat heel wat eigenaars van paarden op 31 december rond middernacht niet aan de feesttafel zitten, maar uit noodzaak bij hun paarden staan om deze te kalmeren als er opnieuw enkele 'idioten' in hun buurt er niets beter op vinden om illegaal vuurwerk af te schieten. Trouwens uit controle blijkt dat ieder jaar opnieuw op dezelfde plaatsen er vuurwerk te zien is, de pakkans is dan ook klein. Dus denk twee keer na voor u vuurwerk afsteekt, onze viervoeters zullen u dankbaar zijn.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief