GALMAARDEN/GOOIK - Kom zeker naar de fusiecafés in Galmaarden en Gooik eind deze maand of stel nu al uw vraag

C21

GALMAARDEN/GOOIK - Kom zeker naar de fusiecafés in Galmaarden en Gooik eind deze maand of stel nu al uw vraag

Editie_galmaarden_fusie_2__kopie_
De drie burgemeesters samen met Mandus Faingnaert.- Foto Marc Colpaert
 

De drie burgemeesters van Gooik, Galmaarden en Herne doen een warme oproep naar de mensen om hun vragen in te sturen of naar de fusiecafés te komen die eind juni doorgaan in de drie gemeenten. Op deze manier willen ze de mensen ervan overtuigen dat een fusie een goede zaak is en kunnen alle mensen vragen stellen over deze fusie. In maart en april keurden de lokale besturen van Galmaarden, Gooik en Herne de principiële beslissing tot vrijwillige fusie goed. De voor- en nadelen van een fusietraject worden de komende weken en maanden diepgaand onderzocht en tegen eind dit jaar moet dan de beslissing vallen of ze definitief doorgaan met deze fusie. 

“De inwoners nog beter van dienst zijn, dat moet het resultaat van de fusie zijn,” aldus de burgemeesters. “Onze inwoners meenemen in dit verhaal, is dan ook een prioriteit. We wensen onze inwoners op de hoogte te houden van de weg die we samen met hen afleggen. Daarom nodigen we hen graag uit in één van onze ‘fusiecafés’.”

 

Fusiecafés

“Een fusie roept heel wat vragen op. Daarom komen we naar onze inwoners toe. Dat doen we aan de hand van enkele infosessies: één avond per gemeente,” gaat Simon De Boeck, burgemeester van Gooik, verder. “Inwoners mogen zelf kiezen welke avond en locatie het best voor hen past. De inhoud van de verschillende infosessies is dezelfde.” Deze gaan door op:

Woensdag 28 juni om 19.30 uur: De Cultuurschuur De Cam, Dorpsstraat 67, Gooik

Donderdag 29 juni om 19.30 uur: GC Baljuwhuis, Kammeersweg 2, Galmaarden

Het fusietraject dat er momenteel loopt heeft als doel de kansen en de risico’s van een doorgedreven samenwerking als één gemeente in kaart te brengen. Het is een voorbereiding voor de eventuele fusie vanaf 2025. Een goede communicatie met onze inwoners vinden ze belangrijk: we vertellen hen wat we ondertussen al weten en we luisteren naar hun bezorgdheden. Tijdens deze fusiecafés gaan we dieper in op het waarom van de fusie én worden het fusietraject en het stappenplan toegelicht. Het zal ook duidelijk worden hoe we onze inwoners, verder in het traject willen betrekken. De besturen maken deze oefening niet alleen. Ze worden begeleid door transitiemanager Mandus Faingnaert en zijn team van Probis. Per infosessie zal er ook een gastspreker(professor) met fusie-expertise zijn/haar visie op fusies komen delen met de inwoners. 

Inschrijven voor de verschillende fusiecafés is niet verplicht, maar wordt wel sterk aanbevolen. Inschrijven kan via deze link: https://forms.gle/yGu7f35MAZJn9sR5A of door te bellen naar 054 89 04 00. De fusiecafés zijn de ideale gelegenheid om al jouw vragen of bedenkingen over het fusietraject te delen. Wens je op de avond zelf een antwoord op je vragen? Bezorg ze dan via fusie@galmaarden.be,  of fusie@gooik.be.

 

 

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief