Laatste artikels van Halle

HALLE – Beste escargots van het land worden gekweekt aan de rand van het Hallerbos

Sh2_5727_01__groot_
 

Het familiebedrijf, Escargotiére Sant Véron begon kleinschalig in het pittoresk Kasteelbrakel, en verhuisde acht jaar geleden naar de rand van het Hallerbos in de Sint Veroonstraat 26c op de grens van Halle en Kasteelbrakel.

Liefhebbers van deze delicatesse kunnen er kennis maken met het kweken, vanaf de eitjes, de groei, het verzamelen, bereiden en verkoop van de escargots Hélix Aspersa Maxima. Deze soort is gekend voor zijn rijke heerlijke smaak.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

REGIO - Nieuwe natuursubsidies voor verenigingen uit Pajottenland & Zennevallei

Tentoon_120__kopie_
Straks meer groen in het Pajottenland en de Zennevallei? Foto Marc Colpaert
 

Het Regionaal Landschap gaat op zoek naar samenwerking en projectideeën in het Pajottenland en de Zennevallei. De Vlaamse overheid heeft een nieuwe projectoproep ‘Groene Rand’ gelanceerd voor de aankoop en inrichting van toegankelijke groengebieden. Deze subsidies staan nu voor het eerst ook ter beschikking voor verenigingen en organisaties die aan de slag willen met toegankelijke natuur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Weekend vol verkeerscontroles in PZ ZENNEVALLEI

Politie_zone
 

 Werken aan een verkeersveiligere omgeving, dat was de bedoeling van de verschillende verkeerscontroles die afgelopen weekend door de politiezone Zennevallei gehouden werden. Een tiental politie-inspecteurs, her en der verspreid over het grondgebied Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw, werden belast met het controleren van snelheid en alcohol in het verkeer. Ook werden de boorddocumenten nagekeken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2020
Marc Sluys
 

HALLE – Schilder en decoratiewerken Bruno Deneyer meer dan 50 jaar vakmanschap

Sh2_2988_01__groot_
 

 Met verplichte lockdown na de uitbraak van het Coronavirus hebben heel wat groene vingers de deuren van zeefbouwwinkels en tuincentra plat gelopen om de nodige klusjes in hun tuin af te werken. Nu de tuin zijn opknapbeurt gekregen heeft is het misschien het moment om ook de woning een nieuw kleurtje, of behang te geven, ben je niet zo handig om dit op de juiste manier te verwezenlijken doe je misschien beter een beroep op een vakman uit de streek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Jongeren protesteren tegen terugplaatsen standbeeld

Foto_leopold_ii
 

  Een aantal Halse jongeren uitte hun onvrede met de aanpak van het stadsbestuur van de buste van Leopold II in het stadspark. Zij brachten zondagmiddag een protesttekst aan in de vorm van een gedicht van de pas benoemde regionale landschapsdichter Maxime Savoldi.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2020
Marc Sluys
 

HALLE - De kracht van kwetsbaarheid

Kim_en_pieter
 

Wil je meer verbinding en respect binnen jouw school, team of bedrijf? Vind je ook dat kwetsbaarheid een hele grote kracht kan zijn? Als het antwoord tweemaal ‘ja’ is, lees dan zeker verder.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

Rode zones zijn gevaarlijk en krijgen extra controle in ZENNEVALLEI

Politie_zone
 

 -Om het aantal verkeersongevallen te doen dalen, analyseert de politiezone op regelmatige basis het aantal verkeersongevallen met gewonden. Zo worden de cijfers en de locaties in kaart gebracht en afhankelijk van de mogelijke oorzaken bepaalt de politie de zones die regelmatig te maken hebben met verkeersongevallen. Wanneer de oorzaak veelal overdreven snelheid blijkt te zijn, benoemen we deze plaatsen als zijnde rode zones. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 

HALLE – Café op t Kassaa brengt Spanje naar hier met lekkere Paella.

Paella
 

Prins Jurgen en prinses Vanessa hadden net hun trouwfeest (22 februari 2020 ) gevierd toen de hele wereld in een lockdown werd gezet, vele horecazaken werden getroffen en zullen waarschijnlijk de deuren niet meer openen.

Het volkscafé 't Kassaa op de Nijvelsesteenweg in Halle bleef niet bij de pakken zitten en bracht lekkere spaghetti en lasagne aan huis bij vrienden en trouwe klanten aan een schappelijke prijs.

Nu het café weer open mag maken ze van de gelegenheid gebruik om iedereen te laten genieten van hun lekkere Paella.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile & ingezonden
 

REGIO - Colruyt meerderheidsaandeelhouder dataspecialist Daltix

Screenshot_2020-07-02_colruyt_group_neemt_dataleverancier_daltix_over
©Shutterstock/MadamF
 

Colruyt Group neemt een belang van 65% in dataspecialist Daltix, voor een niet nader genoemd bedrag. Op termijn kan de supermarktgroep zijn participatie zelfs verhogen tot 100%. Colruyt zegt immers al een hele tijd sterk te investeren in de creatie, verwerking en interpretatie van data.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jul 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE - Stad steunt Halse jeugdbewegingen met gratis hygiënepakketten voor op kamp

Stad_steunt_halse_jeugdbewegingen_met_gratis_hygi__nepakketten_voor_op_kamp
 

De zomervakantie is begonnen. Gelukkig mogen onze Halse jeugdbewegingen op kamp. Tijdens de komende weken zijn er verschillende kampen voorzien. De coronamaatregelen maken de organisatie van de kampen een pak moeilijker.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 25 jun 2020
Sam Herremans | 21 jun 2020
Marc Sluys | 15 jun 2020
Marc Sluys | 14 jun 2020

archief