Laatste artikels van Halle

De Gouden Lambikstoempers 2020 gaat naar De Smidse in ALSEMBERG

Gouden_lambikstoemper_
De Gouden Lambikstoemper werd uitgereikt aan restaurant-bierherberg De Smidse in Alsemberg. foto Marc Sluys
 

De Lambikstoempers vzw, bierproeversvereniging Pajottenland-Zennevallei, wil de lambiekbieren jaarlijks, naast nog een aantal lambiek-gerelateerde activiteiten, eens extra in de kijker zetten door de uitreiking van “De Gouden Lambikstoemper”. De elfde Gouden Lambikstoemper werd, zonder publiek of pers, maar wel met een reschtstreekse bekendmaking op Radio Victoria Halle (105.2) uitgereikt aan restaurant-bierherberg De Smidse in Alsemberg, een begrip in de regio....... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 nov 2020
Marc Sluys
Marc Sluys en lieve Suys
 

HALLE - Bellen tegen de eenzaamheid

Bellen_tegen_de_eenzaamheid
 

Door de coronamaatregelen en de tweede lockdown, neemt de eenzaamheid weer toe. Jong CD&V Halle doet een oproep naar de inwoners van Halle, jong en oud, om op 29 november iemand op te bellen in hun contactenlijst.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Vanaf nu geen vuurwerk in Vlaams-Brabant

Ezgif
 

De gouverneur van Vlaams-Brabant besliste zopas  om het afsteken van vuurwerk, het gebruik van geluidskanonnen, het oplaten van wens- of feestballonnen, kerstboomverbrandingen of vuren in open lucht zowel op privaat als op publiek domein in de hele provincie Vlaams-Brabant te verbieden vanaf vrijdag 20 november tot en met zondag 17 januari 2021.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO - Colruyt en Studio 100 lanceren boek "Pottenlikkers"

De-pottenlikkers-2
 

Colruyt Laagste Prijzen en Studio 100 versterken hun samenwerking na een eerste succesvol jaar. Doel van dit 100% Belgisch partnership is om een generatie van groente- en fruitambassadeurs onder kinderen te creëren. Bij de start, eind 2019 vertaalde dit zich in een wekelijks kookprogramma voor en door kinderen. In november lanceren Colruyt Laagste Prijzen en Studio 100 het kookboek “De Pottenlikkers” vol recepten, weetjes en tips over groenten en fruit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Halse crisiscel onderwijs volgt situatie in Halse scholen op de voet

Halle_logo
 

De Halse scholen zijn na de herfstvakantie terug opgestart. Op 17 november kwam de lokale crisiscel onderwijs samen om de huidige situatie en de gemaakte afspraken te bespreken. De scholen doen er alles aan om het huidige systeem tot aan de kerstvakantie aan te houden.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE - 1470 tijdelijke medewerkers bij Colruyt

Screenshot_2020-11-18_colruyt_group_stelt_al_1_470_tijdelijke__coronamedewerkers__te_werk
©Colruyt
 

Twee weken geleden lanceerde Colruyt Group een warme oproep naar mensen die tijdelijk werkloos zijn om te komen meehelpen in de winkels, de logistieke distributiecentra en de productie-ateliers van de groep. Een oproep die duidelijk niet in dovemansoren viel. Op minder dan één week tijd kreeg Colruyt Group meer dan 5.000 reacties van mensen die zich aanboden om een handje te komen helpen. Op dit moment zijn er effectief 1.470 tijdelijke medewerkers aan de slag in de winkels van Colruyt Group. Daarnaast steken evenveel jobstudenten de handen uit de mouwen en kan de groep rekenen op de hulp van 150 interne medewerkers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Ladies’ Circle HALLE breidt haar kerstrozen actie uit naar lokaal zorgpersoneel

Lc-kerstroos1
 

 De Ladies’ Circle van Halle, een service club voor jonge vrouwen, heeft beslist om van haar kerstrozenverkoop gebruik te maken om ook het lokale zorgpersoneel in de bloemetjes te zetten. Ze bieden de mogelijkheid om bij de bestelling van hun kerstrozen, ook één of meer bloemen te schenken aan zorgpersoneel uit de streek. De dames zullen al deze bestellingen verzamelen en zorgen voor de levering bij zorginstellingen in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 nov 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Handhaving coronamaatregelen in PZ Zennevallei

Politie_zone
 

2020 gaat nu al gegarandeerd de geschiedenisboeken in omwille van de coronaproblematiek. Ook voor de lokale politiezone Zennevallei is het schakelen en aanpassen aan de nieuwe geldende normen en wetten. De afgelopen 8 maanden werden op deze manier 600 processen-verbaal opgesteld, waarvan de meest voorkomende inbreuk samenscholing betreft, dat goed is voor bijna de helft van alle inbreuken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 nov 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 

HALLE - 't Vondel heeft vochtprobleem: werken duren langer

Vondel_halle
©Halle - 't Vondel
 

De werken in cultuurcentrum ’t Vondel nemen meer tijd in beslag dan voorzien. Momenteel wordt onder meer de parketvloer vernieuwd, later wordt er ook een gloednieuwe tribune geplaatst en ook de artiestenbar krijgt een grondige facelift. Maar het drogen van het beton in de cultuurzaal duurt veel langer dan voorzien. Daardoor zal CC ’t Vondel pas half maart 2021 de deuren kunnen openen. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE -Fluodag strijkt neer bij Colruyt

Affiche-fluodag_orig
 

p 12 november 2020, de FLUODAG zelf, hield XIU als eerste halt bij Colruyt Group en FIETS! in Halle (Edingensesteenweg 196) om 9.30 u. voor een gesprek met Antoon Vander Putten (mobiliteitscoördinator Colruyt Group) en Wim Teerlynck (CEO van Fiets!).

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 08 nov 2020
PenZine | 06 nov 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 05 nov 2020
Roger Swalens | 05 nov 2020
Roger Swalens | 29 okt 2020
Sam Herremans | 29 okt 2020
Sam Herremans | 25 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020

archief