Laatste artikels van Halle

HALLE - Verse soep bij Black Eagle

Foto_bij_persbericht_-__verse_soep_bij_black_eagle_
 

Door de coronacrisis zag ook Black Eagle Halle heel wat activiteiten in het water vallen. Om de financiële schade wat in te halen, organiseert de club daarom een take away met verse soep. “De coronacrisis heeft ons een hoop geld gekost.”, stelt Arno Pirolo, secretaris van Black Eagle Halle.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

Samen werken aan een mooier HALLE - Clean Up Day

5af821f1-3ec6-410e-9c78-81b31912c394
 

19 september is het World Clean Up Day.  Die dag steken zowat 20 miljoen vrijwilligers in 180 landen elk jaar de handen uit de mouwen, om het afval uit het milieu te halen. Zo ook in Halle.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

HALLE - We veroveren de ruimte in het Pajottenland. Grijze parkeerplaatsen worden omgetoverd tot groene plekjes

Vdr_halle
 

Vandaag werd in Halle de aftrap gegeven van de actie Verover de Ruimte in het Pajottenland. Dit initiatief van Netwerk Duurzame Mobiliteit zet autodelen in de kijker en toont aan wat je kunt doen met de ruimte die vrijkomt als je minder privéwagens moet parkeren op openbaar domein. Een ideale kans voor ons strategisch project Opgewekt Pajottenland* om te tonen hoe je de leefbaarheid in onze dorpen en steden kunt verhogen.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

HALLE / PAJOTTENLAND - Actie verover de ruimte gaat van start

Vdr_halle2
Halle station. Ingezonden foto
 

Gisteren werd in Halle de aftrap gegeven van de actie Verover de Ruimte in het Pajottenland. Dit initiatief van Netwerk Duurzame Mobiliteit zet autodelen in de kijker en toont aan wat je kunt doen met de ruimte die vrijkomt als je minder privéwagens moet parkeren op openbaar domein. Er werd voor deze actie ook een zitbank geplaatst naast het standbeeld van Brillant in Vollezele. Een ideale kans voor ons strategisch project Opgewekt Pajottenland 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Halse cellist Edouard Jacobs krijgt straatnaam

Edouard_jacobs
 

 Af en toe komt er in Halle een nieuwe straat bij. Zo wordt momenteel de toegangsweg aangelegd naar de verkaveling tussen de Wielewaallaan en de Eugène Ysaÿestraat in de Sint-Rochuswijk. De Gemeenteraad van 8 september 2020 besliste de nieuwe straat het ‘Edouard Jacobs-erf’ te noemen. Daarmee brengt de Stad hulde aan een musicus die in heel Europa bekendheid genoot.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2020
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

HALLE KLAAR VOOR CORONA PROOF STARTGEBEUREN

Dsc_47590000000000__groot_
 

De Halse Veiligheidsraad is deze week nog samengekomen voor een laatste stand van zaken rond de organisatie van de start van het B.K. wielrennen voor elite renners heren komende dinsdag 22 september.

Een aantal maatregelen werden bijgestuurd, vooral in functie van de stijgende curve in het aantal covid-19 besmettingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - WZC Sint-Augustinus voert grote versoepelingen door vanaf maandag 14 september

Bedankt
 

Door de coronapandemie zijn vele grote activiteiten, evenementen, uitstappen en feesten niet kunnen doorgaan, zijn de vakantiemaanden anders dan anders geweest en is de start van het nieuwe schooljaar niet verlopen zoals andere jaren. Het laat zich overal voelen en we beseffen nu wat we missen.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

HALLE - Brouwerij Boon Lembeek wint op World Beer Awards 2020 brons, zilver én goud in categorie ‘Geuze’. Boon Kriek pakt eveneens zilver

Auto
 

Vrijdag 11 september werden de winnaars bekendgemaakt van de World Beer Awards 2020. De Lembeekse lambiekbrouwerij Boon won maar liefst vier medailles. Drie daarvan in de categorie ‘Geuze’. De Geuze Mariage Parfait werd beloond met een gouden plak. De tweede plaats ging naar de Oude Geuze Boon Black Label 4. Het brons was voor de Oude Geuze VAT 108 BIS. In de categorie ‘Kriek’ pakte de Boon Kriek een zilver medaille.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

B.K. Wielrennen 2020 Halle-Anzegem

Dsc_4945_01__large_
 

Corona blijft de organisatie van sportevenementen domineren. De organisatie doet er alles aan om een zo veilig mogelijk verloop uit te werken dat volledig in regel blijft met zowel de regelgeving van de regering als met  het protocol van Belgian Cycling.

Een aantal maatregelen dringen zich evenwel op tot strikte naleving.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - Boon bieren krijgen een vernieuwde uitstraling

Line-up_boon
 

De bieren van brouwerij Boon krijgen een vernieuwde uitstraling. Onlangs kwam de brouwerij nog naar buiten met een nieuw logo. Nu wordt dit ook op de verpakking zichtbaar en worden de etiketten opgefrist. Ook een nieuw glas, ontworpen door brouwerij Boon, zal je zien verschijnen in de horeca

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 09 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 06 sep 2020
Sam Herremans | 31 aug 2020
Sam Herremans | 29 aug 2020
Marc Sluys | 25 aug 2020
Sam Herremans | 22 aug 2020
Sam Herremans | 10 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020
PenZine | 31 jul 2020

archief