Laatste artikels van Halle

C21

Elektrische deelauto voor huurders Woonpunt Zennevallei HALLE en hun buren

Img_5451
Links: Bart Vranken en Oscar Decoster (Woonpunt Zennevallei). Rechts Noël Sissau, (PajoPower) en Bruno Moens (Klimaatpunt)
 

 Vanaf deze week is het mogelijk om aan Molenborre in Halle een elektrische deelauto te gebruiken. De sociale woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei (WPZ) werkt daarvoor samen met de Stad Halle, Klimaatpunt vzw, PajoPower en Cambio. Ze voorziet deze deelauto voor haar personeel, maar ook voor haar huurders en hun buren. De deelwagen is bovendien elektrisch en wordt geladen door middel van zonnepanelen op het dak van Woonpunt Zennevallei. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2021
Marc Sluys
 

Controle op vervoer van gevaarlijke stoffen in PZ ZENNEVALLEI

20211019_controle_adr
 

 Gisteren werden er tijdens een controle in samenwerking met VLABEL, afdeling ADR (vervoer gevaarlijke stoffen) 10 vrachtwagens gecontroleerd. Gelijktijdig aan de controle ADR werden ook de boorddocumenten, vergunningen, rijbewijzen en tachograaf (rij- en rusttijden) opgevraagd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2021
Marc Sluys
ingezonden
 

GOOIK/HALLE - Leerlingen van het eerste leerjaar even in Paddenbroek

Editie_gooik_halle_heilig_hart2__kopie_
Allen maar blije gezichten in Paddenbroek.- Foto Marc Colpaert
 
Steeds meer scholen en hun leerlingen vinden de wag naar het Plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik.  Zo ook een hele hoop leerlingen van het Heilig-Hart Halle. Ze gingen op een namiddag dit plattelandscentrum ontdekken en dat vonden ze blijkbaar heel leuk. Ook al moesten ze rennen voor hun bus, toch vonden ze nog even de tijd om te poseren voor onze lens, met dank.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HALLE stelt drie stadsinstagrammers aan om hun Halle te laten zien

Image003
 

 Annelies Decooman, Stefanie Van den Berghe en Gert Lucas. Dat zijn ze! De drie getalenteerde Hallenaars die een maand lang het officiële Instagramprofiel van de stad overnemen en ons zullen verwennen met verrassende en boeiende fotoverhalen over onze stad.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2021
Marc Sluys
 

HALLE - Herfstwandeling powered by the Froesjeleirs

Wandeling_halloween
 

Onze griezelfiguren hebben nog wat last van Covid-19 en blijven een extra jaartje in hun kist. Maar niet getreurd....Haal jullie stapschoenen maar uit de kast want op 31/10 is er de eerste editie van de "Herfstwandeling powered by the Froesjeleirs".

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

HALLE - 75 jaar KWB Buizingen

Foto_75jaar_kwb_buizingen
 

Enkele weken geleden vierde de afdeling KWB Sint-Martinus Halle haar 80e verjaardag, en ze loopt daarmee 5 jaar voor op de verjaardag van de nationale KWB. Ook de KWB-afdeling van Buizingen vierde vandaag feest met een misviering en receptie. Zij bliezen net als KWB Nationaal 75 kaarsjes uit. Door de corona-pandemie kon de viering nog niet eerder plaatsvinden, maar nu vond deze dan toch plaats.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Preventieve controle op drugs in PZ Zennevallei

Logo_zennevallei_muur_
 

In de week van 11 oktober werd door de politiezone Zennevallei een actie op poten gezet waarbij driemaal daags in de verschillende schoolomgevingen binnen de zone gerichte controles werden uitgevoerd op onder meer bezit van drugs.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Zennepad en Stroppen verkend in HALLE

Foto2
 

De coronatijd heeft bevestigd dat trage wegen een uiterst belangrijk onderdeel van de openbare ruimte zijn. Op de Dag van de Trage Weg, 17 oktober 2021, werden op bijna 200 plaatsen verspreid over België trage wegen in de kijker gezet. De activiteiten tonen realisaties, nemen een verwaarloosde voetweg onder handen en gaan ook knelpunten niet uit de weg. In Halle hielden we een wandeling voor het publiek waar heel wat deelnemers op afkwamen, uit Halle en de wijde omtrek 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2021
Marc Sluys / werkgroep Trage Wegen Zuidwest Brabant
werkgroep Trage Wegen Zuidwest Brabant
 

VOLLEZELE/HALLE - Een wel heel speciaal biertje met whisky van Guido Vierendeel

Editie_galmaarden_whisky_3__kopie_
Guido met zijn nieuw biertje.- Foto Marc Colpaert
 
Op de dag van het Brabants trekpaard, op zondag 17 oktober was er tevens een streekmarkt en tussen de standjes was er wel eentje die onze speciale aandacht trok, de voorstelling van een nieuwe bier werd voorgesteld in Vollezele. Guido Vierendeel, afkomstig uit Herne maar al jaren woonachtig in Halle heeft zopas de geboorte aangekondigd van een nieuw biertje G/4 en dat is zeker meer dan de moeite waard. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Kom!pas wordt automatisch toegekend in 2022 in HALLE

Schermafbeelding_2021-10-15_om_07
 

Vanaf volgend jaar krijgen Hallenaren die in aanmerking komen voor een Kom!pas hun exemplaar van deze kortingspas automatisch toegestuurd. Zo wil de stad de drempel verlagen voor mensen met een lager inkomen om deel te nemen aan lokale activiteiten en het vrijetijdsleven in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2021
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 okt 2021
Marc Sluys | 04 okt 2021
Devogeleer Emile | 01 okt 2021

archief