Laatste artikels van Halle

FP Halle-Gooik loopt eerste nederlaag op op het veld van Proost Lierse

Futsal_hg

FP Halle-Gooik trok naar Lierse dat op de vorige speeldag de scalp van Antwerpen vlot opeiste. Halle-Gooik was baas in de aanvangsfase en kwam al snel 0-1 voor via Grello.

De kansen om de score verder op te drijven waren veelvuldig aanwezig alleen stond frans international Durot paraat aan de overkant. Lier probeerde de neus aan het venster te steken en slaagde er ook in om te scoren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2019
Devogeleer Emile
e.p
 

HALLE – Centrum Van Koekenbeek vierde de honderdste verjaardag van Anna

Dsc_8098_01__large_
 

Anna werd geboren op 20 februari 1919 in Springfield Londen. Haar vader was cellospeler in een orkestje in de Antwerpse zoo voor de eerste wereldoorlog en ging later zijn geluk zoeken in Engeland, dus verhuisde het hele gezin naar Engeland, waar de jongste kinderen geboren werden. Anna is de op één na jongste dochter van het gezin van 8 kinderen, 5 jongens en 3 meisjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

HALLE – Leerlingen GO! Technisch Atheneum Halle vierden hun laatste 100 dagen op de schoolbanken

Dsc_7593_01__large_
 

Wie deze morgen in het stadscentrum rondwandelde kon er niet naast kijken, een honderdtal leerlingen van het GO! Technisch Atheneum Halle vierde er hun laatste honderd dagen. De dag begon s ’morgens met een stevig ontbijt op de school waarna de scholieren het centrum introkken voor een stadsspel waarbij ze de moordenaar van de directrice moesten ontmantelen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Laat je stem horen in de Milieuraad

Milieuraad
 

Met een nieuw stadsbestuur maakt ook de Milieuraad een nieuwe start. Kandidaten met een hart voor natuur en milieu, landschap en klimaat zijn van harte welkom. In die raad kan je je interesse, je passie en deskundigheid inzetten voor een duurzaam Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

HALLE - Tournée Minérale

Win_20190218_15_36_31_pro
 

Met ‘Tournée Minérale’ willen ze iedereen uitdagen om één maand lang geen alcohol te drinken. Vandaar organiseren ze in februari een grote Tournée Minérale spaarkaart actie, die zowel in ontmoetingsruimte Beverberg als in de dienstencentra De Lemoon en De Pasja doorgaat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2019
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 

HALLE – Dienstencentras doen aan tournée minérale

Beverberg
 

Met ‘Tournée Minérale’ willen wij iedereen uitdagen om één maand lang geen alcohol te drinken. Vandaar organiseren wij in februari een grote Tournée Minérale spaarkaart actie, die zowel in ontmoetingsruimte Beverberg als in de dienstencentra De Lemoon en De Pasja doorgaat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

HALLE - De relikwie van de heilige paus Johannes Paulus II trekt veel bedevaarders

Dsc_8280
 

We schreven vorige week al over de bijzondere gelegenheid die bij de Halse slotzusters te gebeuren stond. Vanuit Nederland kwam de relikwie van de heilige paus bij de zusters Sacramentinen terecht. Negen dagen lang (in de kerk noemen ze dat een noveen) kunnen gelovigen bidden, zegening en verhoring vragen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2019
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 

HALLE – Frans en Marguerite vierde samen met de familie platina huwelijk

Dsc_7423_01__large_
 

Tijdens een bal in de zaal Moreauke leerde 70 jaar geleden Venderickx Frans en Marguerite Vannerom elkaar kennen, en al snel gaven zij hun ja woord in het kerkje in Buizingen.

Frans Venderickx ( 90 ) werd geboren in Dworp en verdiende de kost als technisch tekenaar. Marguerite ( 88 ) geboren in Huizingen deed het huishouden en het groot brengen van de kinderen Danny en Jan, later volgde nog 2 kleinkinderen, 3 achterkleinkinderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Hallenaar Marc Reniers wordt prins van Kortrijk

Prins_marc_i

 Hallenaar Marc Reniers wordt volgend weekend prins carnaval van Kortrijk.  Hij zal een jaar lang de Orde van de Vlasch’aard en de stad Kortrijk vertegenwoordigen in carnavalmiddens. Wie er bij wil zijn, wordt op 23 februari verwacht om 15u55 in het stadhuis van Kortrijk. Nadien volgt een receptie op het stadhuis en ’s avonds om 18u44 is er een carnavalshappening met dinner & show in OC De Troubadour in Bissegem (Kortrijk).

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Valck & Wouters stellen hun burgerplatform voor in HALLE

Editiepajot_halle
Erik Vranken, Wilfried Wouters en Bart De Valck stellen hun burgerplatform voor in Halle
 

Groen, Vlaams, Veilig en leefbaar, dat is de inzet van een nieuw burgerplatform voor Halle-Vilvoorde. Het platform heet ‘Valck & Wouters’ en zal vooral actief zijn via sociale media. De bedoeling is inwoners van Halle-Vilvoorde een stem te geven en de politici wakker te schudden. Op de eerste plaats door het probleem in de openbaarheid te brengen en bespreekbaar te maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2019
Sam Herremans
Elsie De Greef
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 12 feb 2019
Devogeleer Emile | 08 feb 2019
Devogeleer Emile | 08 feb 2019
Devogeleer Emile | 07 feb 2019
Devogeleer Emile | 07 feb 2019
Olaf Feldberg | 04 feb 2019
Sam Herremans | 03 feb 2019
Devogeleer Emile | 30 jan 2019

archief