HALLE - Gezond fuiven kan

C21

HALLE - Gezond fuiven kan

Halle_gezond_fuiven

De preventiedienst organiseert sedert een aantal jaren voor de zesdeklassers uit het Halse lager onderwijs de kinderfuif ‘Gezond fuiven kan!’, zo ook dit jaar en wel op vrijdag 16 mei, van 13 tot 15.30 uur in cc ‘t Vondel.

Alle leerlingen van het zesde leerjaar die het afgelopen schooljaar één of andere vorming rond gezondheidseducatie en drugpreventie hebben gevolgd, kunnen deelnemen aan de instuif. Met die afsluiter worden jongeren bewust gemaakt dat fuiven zeker kan zonder alcohol, tabak en pepmiddelen. Daarom worden er tijdens de fuif enkel gezonde hapjes en drankjes aangeboden en natuurlijk keitoffe muziek. Alle deelnemende jongeren ontvangen als aandenken een diploma van volharding.
 
Zoals ook de vorige jaren is er een wedstrijd en wordt de klas met de leukste, creatiefste, meest passende slogan beloond. Die klas ontvangt op het einde van het schooljaar een leuk feestpakket met gezonde hapjes, fruitsap en alcoholvrije kinderchampagne voor tijdens hun afsluitfeestje.
 
Het ontwerpen van de slogan boeit de kinderen enorm, zo zeggen de scholen, en dat maakt de drugproblematiek binnen de klassen gemakkelijker bespreekbaar.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2008
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief