HALLE - Ronald Hofman, (bewoner van de Floere) succesvol op de Special Olympics.

C21

HALLE - Ronald Hofman, (bewoner van de Floere) succesvol op de Special Olympics.

Olympics_de_floere_halle
 
Olympics_de_floere_halle_kl

Op de Special Olympics, de spelen voor personen met een verstandelijke handicap, niet te verwarren met de Paralympics, de spelen voor personen met een fysieke handicap behaalde Ronald Hofman, woonachtig in de beschutte werkplaats De Floere twee bronzen medailles

De Special Olympics worden jaarlijks in België georganiseerd, terwijl vierjaarlijks wereldspelen worden gehouden. Dit jaar gingen de Belgische spelen door te Kortrijk. Meer dan 3000 atleten uit het ganse land bekampten elkaar in talloze disciplines (atletiek, zwemmen, jumping, turnen, bowling). Hoewel deelnemen op de Special Olympics veel belangrijker is dan winnen (zo behaalt iedere deelnemer minstens een herinneringsmedaille en worden de atleten ingedeeld in gelijkwaardige categorieën)), is de strijd voor edelmetaal vaak heroïsch.
 
Ronald Hofman is ondanks een zekere leeftijd (geboren in 1959) nog steeds een geducht sprinter. Zo behaalde hij dit jaar edelmetaal (brons in de 100 meter en brons in de 200 meter). De bijzondere werkwijze van Koning Albatros, dat is de club waarmee Ronald aan de spelen deelneemt, is niet vreemd aan dit succes. Voor Koning Albatros staat de persoon met een verstandelijke handicap centraal. Zo krijgt iedere atleet aan de spelen minstens één persoonlijke coach, die de atleet gedurende de hele spelen en de voorbereiding erop bijstaat en ondersteunt. Aldus wordt een hecht team gevormd.
In 2008 werd Ronald maar liefst door vier vrijwilligers bijgestaan tijdens de Spelen ( hoofdcoach Stephan Stoop en de coaches Gustaaf Delarivière, zijn echtgenote Liliane en Monique Van Geel). Bovendien kon Ronald rekenen op zijn begeleider Tim Dewitt van De Floere, waar hij verblijft, en waarmee Ronald regelmatig oefende. Ronald kijkt al uit naar volgend jaar en hoopt zijn successen te kunnen herhalen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2008
Editiepajot
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief