HALLE - Tentoonstelling Paule Pia en Hilde Leroy in de Ontdekking van de Hemel

C21

HALLE - Tentoonstelling Paule Pia en Hilde Leroy in de Ontdekking van de Hemel

Paulepia

In de kunstgalerij De Ontdekking van de Hemel (Brusselsesteenweg 42) in Halle loopt er van 23 mei tot en met 22 juni een tentoonstelling van de werken van Paule Pia en Hilde Leroy.

De tentoonstelling is open op zaterdag en zondag van 14 u tot 18u
Vernissage op vrijdag 23 mei vanaf 19.30u
 
Paule Pia is intussen 87 geworden en kan rekenen op internationale erkenning. Haar 'painted images' getuigen van een ongekende frisheid en zijn tijdloos. Het is van begin jaren '90 geleden dat haar werk nog te zien was in een galerie.
 In haar werk keert ze zich af van elke commerciële overweging. Compromisloos bewandelt ze bewust de grens tussen fotografie en de figuratieve kunst. Ze oogstte heel wat succes en bijval als fotografe, maar eerder dan voor de zekerheid van dit vertrouwde medium te kiezen, ontwikkelde ze een nieuwe, eigen stijl waarbij ze haar zwart-witfoto's overschilderde
 
Het werk van de 37-jarige Hilde Leroy is sterk poëtisch geladen. Haar sculpturen ontstaan uit verbindingen tussen hout en metaal die nadien vaak worden omgezet in brons. Het werk is ijzersterk en kwetsbaar tegelijk.
Zij volgde o.a. les bij Koenraad Tinel, Alex Ketele en Jo De Blieck. Na een opleiding regentaat Plastische Kunsten kiest ze resoluut voor de beeldhouwkunst.
In een wereld waar de communicatietechnologie regeert, brengt Hilde Leroy de kijkers terug naar hun wortels. Met vermolmde takken, roestig ijzer en afgedankte werktuigen - vaak afkomstig uit haar landelijke omgeving - maakt ze  de verbondenheid met de oergrond weer duidelijk. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief