HALLE - Vox Veroni wint Cultuurduivel

C21

HALLE - Vox Veroni wint Cultuurduivel

Editiepajot_halle_cultuurduivel_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_cultuurduivel_2
Ingezonden foto
 

Tijdens het cultuurfeest in het CC ’t Vondel reikte de Halse cultuurraad zijn tweejaarlijkse cultuurduivel uit. Deze komt toe aan de Halse culturele vereniging die de laatste twee jaar het meest verdienstelijk was. Winnaar werd het koor Vox Veroni uit de deelgemeente Lembeek. Op de tweede plaats eindigden de Wijngeuzen en het brons was voor balletgroep Ballerino.

Voor hun overwinning kregen ze uit de handen van burgemeester Pieters een bronzen beeldje, van de hand van Luc Van Ruysevelt.
Vox Veroni ontstond in 1996 vanuit het Lembeekse Sint-Gregoriuskoor, in eigen rangen beter bekend als ‘de kerkzangers’, en werd een nieuw vierstemmig gemengd koor. Zij zingen niet alleen de missen in de parochiekerk van Lembeek, maar zijn onder meer ook het koor van het tweejaarlijks promenadeconcert van Ensemble Kreato. In april van dit jaar brachten ze ook Oliver Twist in Lembeek en was er een gastoptreden tijdens de opvoering van The Phantom of the opera door Brass Friends Lembeek. Op vraag van de pastoor van Laken zongen ze ook  de herdenkingsmis van koning Bouwdewijn
Voor de cultuurduivel waren er 6 genomineerden. Deze werden aangeduid door de algemene vergadering en waren Jan Vankeerberghen met Zonko, Ballerino, de Wijngeuzen, Vox Veroni, De Kookvrienden en De Moedige Strijders
FOTOGRAAG
De deelnemers aan de wedstrijd ‘Fotograag’ kregen ook hun prijs uitgereikt. Foto’s konden ingezonden worden in 5 categorieën: portret, mode, reportage, natuur en architectuur. 'Iedereen fotograag’ is een initiatief van het stadsbestuur van Halle en stadsfotograaf Juno met de bedoeling om Halse scholieren tussen 12 en 18 jaar te laten kennismaken met fotografie.
Thimthy Boeykens werd met zijn foto ‘Man door muur’ winnaar van de categorie portret en met zijn foto ‘rijeen schoenen van’ winnaar van de categorie mode. In de categorie reportage werd Lucas Nerinckx winnaar met zijn foto ‘hond met bal’. Bij de categorie natuur en landschap won de foto ‘zee bij avond met personen’ van Gaelle Mertens.
Met zijn foto ‘Wenteltrap’ werd Sven Vandermeeren niet alleen winnaar in de categorie architectuur maar werd ook winnaar van ‘Iedereen Fotograag 2013’. Voor de winnaars waren er waardebonnen. Winnaar Sven Vandermeeren kreeg als hoofdprijs een reflextoestel van Canon.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief