HALLE - Accordeonisten concerteerden met Bandit

C21

HALLE - Accordeonisten concerteerden met Bandit

Accordeoniosten
Ingezonden foto
 

Alweer werden de winterconcerten van de Verenigde Accordeonisten Halle een schot in de roos. Het feest werd geopend met een stunt. Via een rechtstreekse gsm-verbinding, gerealiseerd door Stadsradio Halle, groette Marjan Berger vanuit Oberkirchen in Duitsland de zeer goed gevulde zaal en wenste ze de accordeonisten veel succes.

De concerten startten spectaculair met Phantom of the Opera en gastzanger Bandit liet zich voor The Line Dance door enthousiaste danseressen uit het publiek flankeren. Een tot tranen toe bewogen Francis Sablon ontving een ereteken voor 65 jaar lidmaatschap van de Accordeonisten, Victor en Marc Dekegel elk voor 25 jaar. De medailles werden uitgereikt door erevoorzitter Debast, provincieraadslid Lemonnier, burgemeester Pieters, schepenen Snoeck, Bellemans en Nechelput, raadslid Devillé en Vlamovoorzitter Denauw.
Voorzitter-dirigent Bois d’Enghien beklemtoonde dat Francis Sablon het accordeonorkest met zijn huidige instrumentale bezetting heeft opgebouwd en dat hij aan de vereniging onschatbare diensten bewees door gratis tientallen bewerkingen voor accordeonorkest te schrijven. Er werd ook bekendgemaakt dat er in het kader van het 90 jaar bestaan van de Verenigde Accordeonisten nog een en ander op het getouw staat. In juni verschijnt de Geschiedenis van de Verenigde Accordeonisten door J. Marcelis, op 7 juni begint in het Streekmuseum Halle een expo over 90 Jaar Verenigde Accordeonisten Halle, op 8 juni is er het Sinksenconcert op de Grote Markt, op 5 september krijgen de accordeonisten het Peterschap van de Kleine Vaantjesboer en op 14 september organiseert Vlamo met de Stad Halle en de Verenigde Accordeonisten een reeks kioskconcerten door accordeonorkesten, uniek in Vlaanderen.
De concerten eindigden even spectaculair als ze waren begonnen. Met zijn Gospel Medley liet Bandit de hele zaal rechtopstaand meezingen en de reacties achteraf waren eensluidend: “We kenden die zanger niet, maar zo’n concert zou op cd moeten komen”. Bandit werd in de bloemen gezet
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 sep 2022

archief