HALLE - Doek Vondel eindelijk terug in orde

C21

HALLE - Doek Vondel eindelijk terug in orde

Editiepajot_vondel_foto_merckx
Het Halse cultuurcentrum. (Foto Merckx)

Na meer dan een jaar aanmodderen is de elektrische aandrijving van het doek van het CC ’t Vondel eindelijk gemaakt.
Heel wat verenigingen zullen hier heel blij om zijn.

Ergens eind 2007 liep het mis met de aandrijving van de voordoek van CC't Vondel. Al verschillende keren was de kabel die de doeken aandrijft van de trommel gelopen, tot nog toe kon men dit telkens zelf herstellen.
De laatste keer was de kabel zo erg beschadigd dat het onbegonnen werk was deze terug op de trommel te leggen en men zelfs verplicht was hem door te knippen.

Veel firma's kwamen langs om het probleem te bekijken maar er waren er wenig die deze werken wouden en/of konden uitvoeren.

Toen men uiteindelijk een offerte ontving bleek deze ver boven € 5.500 te zitten zodat men verplicht was een lastenboek op te stellen (overheidsopdrachten)

Maanden gingen door deze procedure voorbij en in augustus 2008 ontvangt de firma Rodenstaal uiteindelijk de bestelbon. Nadat zij op hun beurt alle onderdelen besteld hadden bij hun leveranciers en er een datum gevonden was die paste binnen de drukke kalender van de zaalbezetting en de planning van de firma Rodenstaal kwamen ze uiteindelijk langs op 11 november. Weliswaar een feestdag en officiele sluitingsdag van 't vondel, maar wel de enige vrije dag in de zaal.

Nu blijkt op deze dag dat de geleverde motor van het verkeerde type blijkt te zijn nl 380V ipv 220V. De motor moest terug naar de fabrikant in Duitsland. Een normale leveringsperiode bedraagt 6 a 8 weken maar gezien kerst en nieuwjaar in deze periode viel duurde het een heel stuk langer.

Bij het Halse stadsbestuur zegt men dat het niet de eerste maal is dat Rodenstaal de motor van het verkeerde type leverde. Toen ze vorig jaar een extra stockage-trek kwamen installeren maakten ze al dezelfde fout.

Uiteindelijk kwamen ze langs op maandag 9 februari om alles te installeren.

Ook de rail zelf bleek ernstig beschadigd te zijn en verschillende steunen waren door het intensieve gebruik door de jaren heen afgescheurd. Dit werd ook meteen hersteld.

Een tussendoek kon al die tijd manueel bediend worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief