Dweilorkesten veroveren HALLE

C21

Dweilorkesten veroveren HALLE

Dweil
Foto Felix Merckx
 

 In Halle heeft op zaterdag 2 september het zevende Hals dweilfestival plaats. Elf orkesten strijden er voor het Vrij internationaal kampioenschap voor dweilorkesten en voor de het beste in de klasse ambiance dweilorkest. Zij verdelen een prijzenpot van 3.000 euro.  Voor het optreden zelf krijgen ze geen vergoeding.

Het "Halse dweilfestival" is een organisatie van het Dweilteam Halle en word jaarlijks de 1ste zaterdag van september te Halle georganiseerd en dat in samenwerking met Vlamo

Naast vijf Belgische en vijf Nederlandse dweil orkesten is er dit jaar ook een dweilorkest uit Parijs. Merkwaardig is dat er voor de eerste keer enkele orkesten uit de onmiddellijke omgeving van Halle meespelen.

Het Halse dweilfestival begint ook naam te krijgen buiten Halle. Voorzitter Ludo Debusscher: “Er zijn al steden komen vragen hoe we dergelijk festival kunnen organiseren”.

Dit jaar kan het publiek meestemmen voor de publiekprijs. De aanwezigen zullen een formulier krijgen waarop ze hun voorkeur kunnen kenbaar maken

Deelnemers Hals dweilfestival 2017 zijn: Les Gratkipoils (Parijs Frankrijk), RODL (^Rijen -Nederland), De Stappers (Den Bosch -Nederland),  Alsjemaarlolhebt  (Lelystad - Nederland), ZiKadonF Fanfare (Froidmont - Belgïe), Lat Mar Ore (Bergen op Zoom -Nederland),  G-Bloezers (Gooik - België), Expreszo (Bergen op Zoom - Nederland),   Dofkapel (Essen - België), d'(H)opmaten (Omgeving Halle - Belgïe) en De Stroetedweilers (Ronse -België).

Alle orkesten verzorgen op verschillende plaatsen in de stad optredens. Wie de laureaten van het dweilfestival zijn komt men te weten rond 18.30 uur. Om 18 uur is er een optreden van Prins John.

KERMIS HALLE
Aanvankelijk was er alleen maar op zaterdag animatie in de stad, maar het eerste weekend van september is het ook kermis is in Halle en met de hulp van radio Victoria werd er ook een programma op zondag op het Possozplein uitgewerkt. Hier komt het plaatselijk talent aan bod. Men begint om 11 uur met een aperitiefconcert, gebracht door de Halse Verenigde Accordeonisten.  Om 15 uur speelt Choco La Mousse en om 17 uur is er een optreden van Yves Segers.

PENDELBUSSEN
Tijdens de twee dagen zal er niet naar parking gezocht moeten worden in Halle. Vanaf 11 uur vertrekken er  pendelbussen van op de parkings aan het Wilgenveld (Edingensesteenweg) en het Bilkensveld (Stroppen) . Zij zetten de bezoekers af op de parking van de Gooikenaar.  De laatste bus vertrekt uit Halle één uur na de optredens.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 jun 2024

archief