HALLE - Minister Frank Vandenbroucke installeerde Lokaal Overlegplatform

C21 Css

HALLE - Minister Frank Vandenbroucke installeerde Lokaal Overlegplatform

Editiepajot_halle_lop_1_gr
(Foto Nand Sluys)
 
Editiepajot_halle_lop_1_kl
(Foto Nand Sluys)
Editiepajot_halle_lop_2_kl
(Foto Nand Sluys)
Editiepajot_halle_lop_2_kgr_foto_nand_sluys
(Foto Nand Sluys)
 

Vlaams minister van onderwijs Frank Vandenbroucke heeft in Halle het Lokaal Overlegplatform (LOP) voor het basis- en het secundair onderwijs officieel geinstalleerd.
Hij bracht er tevens een bezoek aan de lopende Time-outprojecten georganiseerd door de groep Intro en Artkos.

Op 1 september 2008 werd het startschot gegeven voor het Lokaal Overlegplatform van Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw. Dit platform zal samen met onderwijs- en met onderwijspartners werken aan het realiseren van gelijke kansen in het onderwijs.

Het LOP probeert alle leerlingen gelijke kansen te bieden om te leren en zich te ontwikkelen. Tegelijkertijd tracht het LOP elke vorm van uitsluiting, discrimenatie en sociale scheiding tegen te gaan.

Het verzamelt alle onderwijsverstrekkers uit de regio en een breed gamma van lokale organisaties die van zeer nabij geconfronteerd worden met (on)gelijke kansen binnen het onderwijs. Het heeft een onderzoekopdracht, adviesopdracht, een bemiddelende rol en een ondersteunende rol

TIME-OUT
Minister Vandenbroucke bracht ook een bezoek aan de lopende Time-out projecten.
Time-out is een methodiek waarbij jongeren uit het secundair onderwijs tijdelijk een schoolvervangend programma krijgen. De bedoeling is vroegtijdige schooluitval tegen te gaan. Bij lange time-out worden leerlingen die grote moeilijkheden veroorzaken op school of helemaal gedemotiveerd zijn, verschillende weken uit de school gehaald en apart begeleid. Om nog korter op de bal te kunnen spelen en in een vroeger stadium te kunnen ingrijpen, is er nu sinds enkele jaren ook een formule van korte time-out. Die duurt slechts enkele dagen en richt zich op leerlingen bij wie de eerste moeilijkheden zich manifesteren en waar de school niet direct een oplossing voor heeft.

In Halle krijgen de time-outprojecten een subsidie in het kader van het lokaal flankerend onderwijsbeleid.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2009
Felix Merckx
Nand Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys / Marc Colpaert | 05 aug 2022

archief