HALLE - Crimibox geselecteerd voor " Start it @KBC ", een ambitieus accelerator programma voor startup bedriiven

HALLE - Crimibox geselecteerd voor " Start it @KBC ", een ambitieus accelerator programma voor startup bedriiven

Jimmy_en_johan_cowe_crimibox_start_it_programma
Ingezonden foto
 

 Start it @KBC wil het bedriif Crimibox uit Halle/Aalst naar de 'next level' tillen

Crimibox is het startup bedrijf van de broers Cowé uit Lembeek/Aalst. Zij brengen een innovatief spelconcept op de markt. Het concept trok ondertussen ook de aandacht van KBC want het werd afgelopen dinsdag geselecteerd voor Start it @KBC , een ambitieus begeleidingsprogramma voor beloftevolle ondernemingen.

"Crimibox is een innovatief en meeslepend spelconcept waarbij de speler thuis een mysterieus postpakket krijgt toegestuurd” licht fohan Cowe uit Lembeek toe. "ln dit pakket zit alle materiaal uit een onopgeloste misdaadzaak, zoals het politiedossie 4 bewijsstukken enz. Met dit startmateriaal dient hij dan allerlei realistische online en offline kanalen aan te wenden om uiteindelijk de 'cold case' op te lossen."

De eerste misdaadzaak -met als titel "Trending"- werd bijzonder goed onthaald op de Vlaamse en Nederlandse markt. Deze was in een mum van tijd uitverkocht waardoor ze extra productie van hun boxen moesten voorzien. Ondertussen zitten ze aan meer dan 500 tevreden klanten in binnen- en buitenland. Het oplossen van misdaadzaken spreekt blijkbaar danig tot de verbeelding. Vandaar ook de interesse van KBC die jonge startups met een intensief begeleidingsprogramma willen ondersteunen.

"We moesten op dinsdag 10 oktober ons concept pitchen voor een 8-koppige jury. Dit betekent dat we in 3 minuten moesten uitleggen wie we zijn, wat we doen en aan de hand van ons 'moodboard' hebben we ons business case model uitgelegd. Dit werd daarna gevolgd door een 5-minuten vragenronde. Behoorlijk spannend allemaal. ", aldus fimmy. "We waren één van de80 aanwezige startups, uit diverse industrieën, die hiervoor uitgenodigd werden. De spanning was dan ook te snijden in de Antwerpse Boerentoren waar heel de selectie plaatsvond. Gekozen worden voor het acceleratorprogramma van één de grootste banken, is immers een belangrijke opstap. Ze bieden allerlei trainingen aan en je krijgt een office space in Brussel. Ook krijg je een mentor die ons ook als team verder zal begeleiden. Diezelfde avond nog kregen we bevestiging van de Brusselse community manager dat we geselecteerd waren."

"We staan op het punt grote stappen te zetten met Crimibox. We willen toewerken naar een abonnementssysteem waarin we 4 misdaadzaken aanbieden per jaar. Maar eerst zijn we onzeverdere uitbreidingsplannen naar andere landen concreet aan het maken.", sluit ]ohan af.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 23 feb 2020
Roger Swalens | 22 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 21 feb 2020
Roger Swalens | 18 feb 2020
Devogeleer Emile | 14 feb 2020
Devogeleer Emile | 14 feb 2020

archief