HALLE – Totaal vernieuwde assistentiewoningen in ‘Ten Hove’.

C21

HALLE – Totaal vernieuwde assistentiewoningen in ‘Ten Hove’.

Hove_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Hove_2
 
Hove_3
 
Hove_4
 

 Na een aantal jaren is er een einde gekomen aan de vernieuwingen van de 25 assistentiewoningen Ten Hove. Sinds het gebouw in handen kwam van het OCMW Halle werd er werk gemaakt om Ten Hove volledig te renoveren.

Deze renovatie was nodig om aan de huidige en toekomstige bewoners een degelijke en aangepaste nieuwe thuis te kunnen aanbieden.

Deze renovatie gebeurde in drie fase, het gebouw werd volledig gestript en gerenoveerd, brandveiligheid, buitenmuren, totaal vernieuwde appartementen, en in laatste fase, nieuwe keuken, bar, zonneluifel....Aan deze volledige renovatie hing een kostenplaatje van 1.200.000 euro.

 Wie zijn de bewoners: De doelgroep is heel ruim, er zijn bewoners die naar Ten Hove verhuisd zijn omdat hun eigen woning onaangepast was bvb teveel trappen of te groot om te onderhouden. Andere bewoners hadden meer nood aan sociaal contact en extra toezicht, bewoners die gebruik maken van thuiszorg, of er extra nood aan hebben en waarbij een betere coördinatie van de hulp aangewezen is.

Van bij de start koos het OCMW-bestuur ervoor om eigen personeel in de werking te zetten. Het team bestaat uit een woon assistent, logistiek medewerkers en verzorgende.

De bewoners kunnen in huis gebruik maken van allerlei dienstverleningen zoals warme maaltijden, animatie-activiteiten, boodschappendienst, pedicure en kapper.

Belangrijk is er ook de ontmoetingsruimte, de plaats voor sociaal contact met andere bewoners, de medewerkers en de verantwoordelijke.

 De assistentiewoningen Ten Hove liggen midden in een woonwijk, maar is toch omgeven door groen dankzij de volkstuintjes en dierenweide.

Ten Hove telt verschillende types appartementen waarvan de prijs varieert volgens de grote van het appartement. Hierdoor kan men  iedereen een betaalbare en comfortabele assistentiewoning aanbieden.

 Op zondag 19 november opent Ten Hove de deuren voor iedereen om er kennis te maken met de vernieuwde Ten Hove.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief