Oud deel van KTA HALLE brandt volledig uit

C21

Oud deel van KTA HALLE brandt volledig uit

Halle_kta_c
De brandweer beleefde een drukke dag. Foto © Marc Sluys
 
Halle_kta__a
 
Halle_kta_b_
 

De brandweer van zone Zuidwest Brabant werd zaterdag omstreeks 7.40 uur opgeroepen voor een brand in de oude gebouwen van het KTA in de Broekborre in Halle. Toen de brandweer vanuit Halle ter plaatse kwam, sloegen de vlammen uit het gebouw. Er werden verschillende brandhaarden vastgesteld. Hierdoor gaan de hulpdiensten er van uit dat de brand werd aangestoken. 
Het korps vanuit Halle kregen onmiddellijk versterking vanuit de post in Lennik bij het bestrijden van het vuur. Aangezien het de oude gebouwen betrof en er ook kans was dat asbest in de lucht was vrijgekomen, werden door de brandweerlui de nodige voorzorgen genomen en werden mondmaskers uitgedeeld bij de hulpverleners. 

De brandweer van West was amper een half uur in de kazerne na een brand in een container van testbatterijen bij Engie aan de Grote Baan in Drogenbos. Deze brand ontstond omstreeks 10.45 uur en er zal nog een hele nacht nageblust moeten worden. De stoffen in de batterijen zorgden voor chemische reacties en schadelijke stoffen in de lucht. Hierdoor was blussen een delicate en moeilijke opdracht. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief