Dsc_8361_01__large_

Dsc_8489_01__large_

Dsc_8508_01__large_

Dsc_8550_01__large_

S.K Pepingen-Halle wint verdiend het degradatieduel tegen F.C Zwarte Leeuw met overtuigende 3-1 cijfers voor de thuisploeg, hierdoor blijft de fusieploeg ook volgend seizoen in 2 de amateur voetballen.

Voor de wedstrijd werden eerst enkele jeugdploegen gevierd de U11 en de U15 geraakte in de finale van de jeugdcup Het Nieuwsblad maar strandde in de beslissende wedstrijd, de U13 wonnen hun finale tegen RSC Anderlecht en de jongens van U15 speelden kampioen bij de interprovinciale.

In de wedstrijd tussen S.K Pepingen-Halle tegen F.C Zwarte Leeuw was het de thuisploeg die het initiatief nam en toonde de bezoekers uit Limburg dat zee niet van plan waren om te zakken.

S.K Pepingen scoorde vroeg in de wedstrijd toen Miceli Damien de bal mooi in de kruising trapte en de bezoekende doelman Kevin Truyts mocht zich voor de eerste keer omdraaien 1-0 voor de thuisploeg. S.K Pepingen-Halle kreeg daarna nog twee mooie kansen in minuut 23 en 33 maar telkens ging de bal juist naast. Net voor rust in minuut 44 was het dan toch opnieuw raak toen de bal voor doel kwam en goed gevolgde Ngadrira Avansey de bal uit bereik van de bezoekende doelman intikte, S.K Pepingen-Halle mocht de rust ingaan met een verdiende en mooie voorsprong.

In de tweede helft gingen de bezoekers wat meer kansen creëren tot minuut 60 Senne Vanderheyden de bal kon binnenschuiven en zo de aansluitingstreffer op het bord plaatste 2-1.

Tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg nog een open kans maar doelman Truyts kon de bal nog net stoppen, toch bleef S.K Pepingen-Halle niet bij de pakken zitten en gingen voluit voor de overwinning met succes, 5 minuten voor het einde kwam Morais De Almeida Dani oog in oog met de Limburgse doelman en gaf deze geen schijn van kans 3-1, Zwarte Leeuw probeerde nog langszij te komen maar de thuisploeg hield het hoofd koel en maakte de wedstrijdtijd rond, en behaalde een verdiende overwinning, eindstand 3-1.