HALLE – Nieuw festival Skallyfest

C21

HALLE – Nieuw festival Skallyfest

Skalifest__large_
 

Het festivalseizoen is weer afgetrapt. Ook in Halle is dat dit jaar niet anders! Met trots stelt een nieuwe vzw de eerste editie van hun festival voor: Skallyfest. Dit festival zal plaatsvinden op 2 juni in het Heilig Hart&College, op de parking ter hoogte van de hoek Parklaan-Handbooghof.

De vzw Skallyfest bestaat uit een groepje enthousiaste vrijwilligers die graag rock en hip-hop van eigen bodem willen aanbieden. Voor deze eerste editie zorgen ze daarenboven ook direct als headliner voor een bekende sfeermaker uit het rock-genre: Bizkit Park.

Het festival opent haar deuren om 15u en gaat van start met een open podium waar de jongeren van Urbandits in samenwerking met Habbekrats hun tricks en skills zullen tonen. Een goede opwarmer en wie weet een kans om ook het beste van jou te tonen…

Shunk trapt als eerste rockgroep het festival op gang. Deze Halse groep brengt muziek die wel eens wordt vergeleken met die van Queens Of The Stone Age en Rage Against The Machine. Daarna zorgt Valley voor een stevig potje Halse hardcore. Zij mochten dit voorjaar op enkele internationale podia al het beste van zichzelf geven en zijn intussen goed opgewarmd om Skallyfest van voldoende decibels te voorzien.

De hip-hoppers van de Rand zorgen voor een intermezzo tussen al het rockgeweld. Dit broederschap uit de Vlaamse rand rond Brussel brengen ons zware hip-hop beats met teksten voorzien van een vleugje humor. Sons of Disaster brengen dan weer muziek die hun naam helemaal waardig is. Bereid je voor op een concert dat als een bom inslaat en dat elke festivalganger laat zweten!

De grote afsluiter van de avond is een headliner van jewelste, Bizkit Park. Een groep die op spectaculaire wijze hulde brengt aan één van de meest illustere sub genres uit de alternatieve muziek: NU-METAL. Limp Bizkit, Korn, System of a Down, Linkin Park, Slipknot, Papa Roach, Deftones, P.O.D, Disturbed, Drowning Pool.. Ze moeten er allemaal aan geloven.

Tussen de optredens door zorgen dj’s Wout en Soulrebel voor de sfeer bij een lekker drankje! Achteraf kan er nog nagefeest worden in Café De Skans, naast het terrein.

Tickets voor het festival kosten 8 euro in voorverkoop of 10 euro voor de late beslissers aan de kassa. Voor voorverkoop kan men terecht op de facebookpagina van het festival of in de volgende café’s: De Skans - Den Herberg - De Vaantjesboer - De Sleutel - ‘t Oud Kasteel - Bidon - De Bascule - De Kelt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief